marți, 2 decembrie 2008

vrem sau nu vrem stadion??


Vreau sa va uitati la cele 4 modele de stadion (printre care cel la cel din Cluj a inceput constructia) si sa-mi ziceti care va place.Nu-i asa ca cel din stanga sus?Da...acela va fi NOUL STADION ILIE OANA cu o capacitate totala de 15.000 de locuri (cat semnaturile pentru campania Petrolul este al nostru).Sunt sceptic in privinta acestui proiect asa cum am fost si atunci cand s-a daramat tribuna I si de fiecare data cand edilul ne mintea frumos in fata.Si sa va mai dau cateva motive pentru care sunt sceptic:1.Este an electoral 2.Nimeni dar absolut nimeni nu era acolo sa noteze ceea ce se zicea (macar de fatada) si in al 3lea rand Volo a scapat o pasarica din gura fara ca nimeni sa nu observe...orasul asta nu este asa mare si are anumite resurse limitate”. Adica, facem ceva la standarde europene, dar cu costuri reduse, ca de bugetu e cel care e.Sincer nici mie si cred ca la 90% din locuitorii acestui oras iubitori de fotbal nu le pasa ca Emil Calota a indatorat peste masura acest oras.
Sa nu mai zicem ca intre noi si Brasov este de 50.000 de oameni si de Cluj de vreo 60.000, deci nu e asa mare, iar bugetele la fel. E o diferenta, dar nu foarte mare, uitati-va la ce stadioane au inceput ei sa lucreze, dar, mai ales, cati bani scot din buzunar.(Stadionul Municipal Brasov va fi transformat, printr-un proiect de asociere intre municipalitate si FC Brasov. Investitia, in valoare de 30 de milioane de euro, va fi realizata de Primarie - 50% si Grupul de firme Prescon al presedintelui CA al FC Brasov, Ioan Neculaie. Stadionul va avea 23.000 de locuri, cu tribune acoperite, nocturna, 3.000 de locuri de parcare, spatii comerciale, restaurante, sali pentru...http://www.fcsteagu.ro/2008/03/05/stadion-de-cinci-stele-la-brasov/)
Sunt constient ca un stadion costa dar tot constient sunt ca odata facut dureaza.Asa ca dece sa ne carpim si sa facem acum un lucru care peste cativa ani (20-30) sa il redaramam sa construim altul.Haide sa facem unul acum ca tot facem o cheltuiala si am terminat.E ca si cum cand iti achizitionezi (o data in viata, atentie!) o casa pentru tine si familie, alegi ceva construit prin anii '50 si reconditionata asa cat sa tina. E ca si cum ti se strica televizorul si atunci in loc sa faci un efort finaciar mai serios pentru a remedia problema si ati achizitiona ceva performant si de durata te duci fuguta la obor sa iei de la rusi cu 2 milioane sau te duci in oras si in loc sa alegi un Sony, Samsung, Panasonic etc..iti iei Myzuna sau Orion, adica iti faci rau singur sau te chitrosesti la bani. Cam asta e marea problema, MENTALITATEA! Facem ceva O DATA LA UN SECOL, dar si atunci aducem in prim-plan problema banilor?!Dar e explicabil pentru ploiestenii care au respirat acelasi aer cu “Dumnezeul” de Calota si cu alti baieti destepti.
Cat despre proiect e F A N T A S T I C..ma refer, binenteles, la cel al Clujului, Brasovului, Bacaului si a celor care vor sa realizeze o bijuterie. Aici am vazut decat o macheta copiata sau inspirata, multe unghiuri drepte, care, logic, pe unii ii multumesc pentru ca treaba va fi finalizata in timp record. Sunt curios daca in ianuarie, omu vine din nou cu proiectu, il pune pe tabla si face ultimele retusuri la indicatiile oamenilor din sala si alaturi de 2-3 specialisti care chiar au habar de treburi d-astea, cand o vedea ochiu' meu ca pe o tablita se mai adauga ceva sau se sterge cu buretele altceva, atunci voi fi convins ca a fost o dezbatere publica si ca s-a ales varianta cea mai buna! Pana atunci voi fi convins (de realitatea concreta, tata!) ca nu vom avea decat o arena la nici jumatate din ce ofera Bacaul, Brasovul dar, mai ales, Clujul, acolo unde nu se face rabat de la calitate si BANI! (de ce oare?)at despre superinteligentii care spun ca 15.000 e suficient, sa va spun un lucru: Ilie Oana ala vechi de avea 14.600 de locuri a lasat 3.000 de oameni pe afara care au injurat si au jurat ca nu mai calca atunci cand FCP adevarat era pe locul 2 si a adus Rapidul la Ploiesti la inceputul returului. Era Vichi Rosca pe banca.E cum a fost cu Vrabioru (Dumnezeu sa-l odihneasca!). A trebuit sa moara, ca sa avem 2-3 ambulante ca lumea la stadion, adica, daca echipa asta va fi vreodata revelatie si se va afla iarasi, macar conjunctural, pe primele pozitii...mai trimitem 3.000 de oameni acasa, le zicem sa mai aiba rabdare, ca aduce Volo sudorii si marim capacitatea, daca e cazul. Mai mult, la 15.000 de locuri, oare cate locuri sunt destinate oaspetilor (5% - adica 750), cate sectoare-tampon raman intre suporteri? (cel putin 2)! I-auzi, cate locuri de securitate raman la fiecare meci conform normelor UEFA? Ehe, ia interesati-va! Adica, pentru localnici se vor pune la vanzare, la un eventual FCP-Steaua, pentru primele locuri, vreo 12.800 de bilete! GENIAL! Iata ce a mai ramas din cele 15.000 de locuri ale voastre! Sa nu-l faceti naibii de 18.000-18.500 de locuri! Lasati-i pe Cluj, pe Bacau, pe Brasov ca noi ne curentam la buzunaru nostru, de care dispun alti alesi. Ca sa ma leg un pic si de mega-proiectul copiat sau inspirat, mai bine zis de capitolul estetico-arhitectural (ha-ha-ha, ce linii drepte) eu zic ca pe colturile alea ar merge niste smecherii circulare, niste spatii gen cum e pe “San Siro" da super la estetic si ramane si spatiu langa ele unde sa fie plasati grosii stalpi ai nocturnei.Cand planul va fi gata si v-a fi finalizat cot la cot cu specialisti adevarati si in conformitate cu ceea ce isi doresc ploiestenii.
STADIONUL il facem O DATA IN VIATA!Lasam ptr.viitor o bijuterie sau doar o constructie utila, de duzina, si care o data la 10-12 ANI (coroziunea) trebuie reconditionata? PUTETI ALEGE SA VA IMPLICATI, SA LUATI ATITUDINE sau doar sa va imbatati (cu apa rece) si sa nu DESCHIDETI GURA, exact cum ati facut la “Toma Caragiu”! Ce merita oare? Voi decideti acum pentru urmatorii....de ani! Apropo faceti linistiti stadionul 2-3 ani ca nu murim pe “Astra”. Daca tot tipati atat de buget, dar faceti ceva gen Cluj, Brasov, Bacau. Apropo, cum or vedea baietii de pe ultimele randuri din sectorul aflat in dreapta tribunei I (”marca” Calota-Dorina Danescu) cornerele executate in coltul dinspre U.M?Va spun eu: NU VOR VEDEA!!! DAR s-a gandit cineva la asta? Nu!!! Esential e ca am aratat pulimii un proiect iar ea s-a entuziasmat si a zis “Of, Doamne, macar de l-ar face!” Asa zic si eu: “Macar de l-ar face, da sa-l faca dracu super” ca locuiesc la Ploiesti nu la Bulbucata, Ciuperceni ori Cotofenii din Dos…

3 comentarii:

Anonim spunea...

fratzioare...la asta m`am gandit shi eu mereu...la ce plm atata tam tam ca orashe mari ca plm bahhhh bucurestiul e mare in tara asta atat in rest diferentza de la locul 2 la 11 este de aproximativ 60000 de locuitori!!!!!autoritatile ploiestiului sa o ia in gura shi sa faca treaba de vb suntem satiu!!!!

Anonim spunea...

frate io sunt Astrist lucru care o sa te supere tare ``poate``, dar mai presus de toate sunt ploiestean, si nu vreau raul echipei petrolu, chiar daca sunt Astrist ma oftic ca nu avem si noi in ploiestiul asta un stadion cu care sa ne mandrim cu adevarat, pentru ca meritam, ne dau bomboane ca la copii mici si ne-am cam saturat, Fortza Astra si RESPECT Petrolul

Anonim spunea...

nu e buna poza stadionului ilie oana.asa trebuie sa arate http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://i235.photobucket.com/albums/ee204/cornelium_ro/Proiect_stadion_-_1-1.jpg&imgrefurl=http://www.skyscrapercity.com/showthread.php%3Fp%3D69151403&h=320&w=670&sz=52&tbnid=AjjJOZ4GZgQyAM:&tbnh=66&tbnw=138&prev=/search%3Fq%3Dnoul%2Bstadion%2Bilie%2Boana%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=noul+stadion+ilie+oana&hl=ro&usg=__TD4ewkUZr3ZiBTiz5AX7EjccuSc=&sa=X&ei=W9i2Tc62EM7KtAav-LG6DQ&ved=0CD0Q9QEwBw

free counters