marți, 21 iulie 2009

DE CE PETROLUL

Postul de mai jos este dedicat unui asa zis ULTRAS PETROLIST...Frate..citeste si gandeste-te...

PS. Cand eu chiuleam de la scoala sa ma duc pe stadion,cand eu plecam cu noaptea-n cap la Piatra Neamt,Satu Mare etc,cand eu imi luam bataie de la garda pentru ca sunt suporter,cand eu imi minteam parintii ca ma duc la bunici si eu fugeam la meciuri tu stateai acasa langa a ta mamitica ,te uitai la meciuri la TV si ne criticai pe noi acei baieti care saream pe garduri la un gol al echipei.Cand tu invatai pentru bac sau admitere eu munceam pentru a strange bani sa plec in deplasare.Oare sti tu cum este sa pleci in tara dupa echipa fara 1 leu in buzunar?
Dragule cum este acum???Care este ULTRAS??? Eu care am un servici si care mai cred in visele acestui club sau tu care stai si astepti postarul sa-ti aduca ajutorul de somaj?
Daca asta inseamna ca esti ULTRAS (sa stai la Tv si sa judeci oamenii din peluza) te las frate sa fi tu acel ULTRAS.Scuza-ma ca te-am deranjat cu mentalitatea mea de ``copil`` asa cum mi-ai zis....
Citeste mai jos....poate o sa crezi altceva dupa ce o sa termini de citit.

P.S2 Scuza-ma ULTRASULE daca am folosit cuvinte prea grele pentru tine!!!!!




Simplu.....m-am nascut la cativa zeci de metri de templul fotbalului ploiestean....ILIE OANA,am locuit la cateva sute de metrii de stadion pe o alee care traia doar pentru GALBEN ALBASTRU, am fost dus de la varsta de 3 ani pe stadion,am ras,m-am bucurat,am plans si am fost trist pentru aceasta frumoasa echipa.Am luptat sa ajung sa fiu acceptat in randul suporterilor (galeriei),am fost in deplasari, am fost la meciurile de acasa.Am fost la multe meciuri si asa cum mi-a zis un prieten ``AM MAI MULTE KM DUPA PETROLUL DECAT ARE MERGAND PE JOS``.

Imi aduc aminte cu bucurie finala cupei din 1995,emotiile pe care le aveam atunci cand am ``fugit`` la Bucuresti (fara ca ai mei sa stie),senzatia de ``piele de gaina`` cand am pasit pe cel mai mare stadion din România,mandria ca imi reprezint echipa in acea batalie.
Imi mai aduc aminte acel stadion plin de Rrapidisti si acea peluza galben albastra cu oameni de toate varstele care tipau la unisol pentru dragostea lor.
Imi aduc aminte ceea ce a urmat,drumul de intoarcere din Bucuresti,mandria aceea magnifica pentru ca eram castigatori.Am ramas ULUIT cand la gara de sud strada era blocata si persoane de toate varstele asteptau acei baieti care condusi de VIVI si ION MARIN aduceau trofeul acasa.
Meciul cu Rapid Viena a insemnat pentru mine la acea varsta realizarea tuturor visurilor.Am plans la ai mei zile intregi sa-mi cumpere un fular cu PETROLUL,ma rugam de mama sa-mi faca un steag GALBEN ALBASTRU,ma rugam de tata sa ma duca la stadion sa vad meciul.Am ajuns dupa multe lacrimi varsate la acel meci si ma bucuram ca un copil caruia i-ai dat o inghetata.Ascultam in stanga si in dreapta la ``batrani`` povestea PETROLUL-Liverpool pe care mai tarziu am descoperit-o in imagini si in randuri scrise de cei care au avut onoarea sa asiste la acel meci.Eram sigur ca intr-o zi o sa pot trai si eu acele clipe dar.....M-am mai bucurat si eram mandru cand PETROLUL batea Steaua cu 4-1 pe Ilie Oana si 5-1 in Ghencea,cand umileam Rapidul lui Copos sau Dinamo condus de ``mister`` Cornel Dinu.Traiam clipe de glorie cand la sfarsitul turului PETROLUL MEU era pe locul 2 la un punct de Steaua....dar visul urat batea la usa...
Asa cum tot ce este frumos se termina repede niste hoti au furat echipa si am inceput sa o vanda sau sa-si bata joc de ea.Au inceput suferintele,lacrimile si dezamagirea pentru ca iubirea mea se ducea din ce in ce mai jos...Cu toate ca echipa a retrogradat intr-un sfarsit nu mi-am pierdut increderea si am urmat clubul peste tot...am fost alaturi de ei si i-am sustinut.Promovarea am sarbatorito cu mare fast si incepusem sa sper iar.Dar fuziunea....acea blestemata fuziune (MORI BERCEA/LUCA/NICOLAE) m-au facut sa iau prima decizie radicala in privinta echipei.Pentru ca se juca la cimitirul Bolovani pe ASTRA ,clubul si stadionul pe care il urasc cel mai mult (poate mai mult decat pe Steaua,Rapid sau Dinamo) decizia a fost radicala....NU CALC NICIODATA PE ACEL STADION SI NU MAI MERG LA NICI UN MECI IN DEPLASARE.Toata lumea m-a crezut nebun,nimeni nu m-a crezut dar tot turul nu am vazut nici un meci fie el pe stadion sau tv.Recunosc ma mai uitam prin ziare ,si ma aduceam la curent cu rezultatele dar nimic mai mult.Plansesem prea mult la mitingul din centru atunci cand s-a anuntat fuziunea.
Dupa acel tur cele 2 tabere s-au despartit si poate manat de foamea de fotbal si de dragostea pe care o purtam acestui club am reaparut usor si timid la meciuri.Speram ca a fost doar un vis urat si urma sa ma trezesc .Dar nu era asa.
Dupa mutarea la Mogosoaia si Moreni cand noua suporterilor acestui club ni se cerea buletin de Bucuresti sau Dambovita am revenit asupra deciziei de a nu mai merge la meciuri.Si m-am tinut tare.
Campania inceputa de noi cu Dragos Patraru ``PETROLUL ESTE AL NOSTRU`` am imbratisat-o cu incredere si am facut tot ce mi-a stat in putinta sa fiu activ in cadrul acestui proiect..nu va mai plictisesc cu detalii ...le stiti...

Sa trecem peste timp si sa ajungem in zilele noastre.

PLOIESTI 13 IULIE 2009

Primaria semneaza actele si preia de la HOTII fotbalului Ploiestean insemnele (cele 3 steme) numele (FC PETROLUL) si locul din liga 2.

Sper in acest nou proiect cu toate ca nu-mi place ca acesti HOTI nu au plecat definitiv (raman actionari dar fara a da bani sau a avea decizie),sper in acest proiect pentru ca Vivi a ramas alaturi de noi (a refuzat o oferta in Euro cu patru zerouri in coada),cred pentru ca Vlad...Cristi Vlad (acest baiat care a fost alaturi de noi de la inceput) si-a platit singur cei 10.000 de euro pe care jegurile din 9 mai le-au cerut pentru a fi liber.
Cred ca Vivi alaturi de Vlad vor forma un nucleu care impreuna cu noi suporterii vor reusii sa faca iar Ploiestenii mandrii.Sunt aproape sigur de aces lucru.Chiar daca o sa imi iau teapa iar voi fi atat moral cat si fizic alaturi de baieti.

CE SA FAC DACA SUNT NASCUT SI CRESCUT GALBEN ALBASTRU IAR PRIN VENELE MELE CURGE SANGE DE LUP???

Un comentariu:

galbenalbastru spunea...

nu esti singurul cu sange galben-albastru..... si prin vinele mele curge un astfel de sange.... si suntem multi cu aceasta "maladie"

free counters