sâmbătă, 15 august 2009

Petrolul-Sageata Stejaru 1-1

Stadion: Ilie Oana
Spectatori: 1000
Au marcat: Cr. Vlad 61 (p)/ Sicu 5
Petrolul: Iorga- Puchea, Chirita, Somodean, P. Stoica- Minciuna, Cr. Vlad- Nastase (46- Avram), Cl. Dumitrescu (77- Sanda), Elek- Craciun(56- Budescu)
Antrenor: Vivi Rachita
Sageata: Olteanu- Gosa, Soltuz, Aldana (46- Posteuca), A. Vlad- Dicu (64- Bertea), Gheorghita, Paleacu, Dobrea- Sicu, Chitu (87- Mavrichi)
Antrenor: Aurel Sunda
Arbitri: Georgian Ionescu (Buzau)- Liviu Guloiu (Buzau), Mihaela Gomoescu (Bucuresti)
Avertismente: Minciuna 15, Elek 17, P. Stoica 24/ Olteanu 27, Soltuz 32, Paleacu 41, Gheorghita 43,90, Gosa 59, A. Vlad 60
Eliminare: Gheorghita 90
Jucatorul meciului : Alin PALEACU
Debutul noii echipe a Petrolului in Liga a II-a a fost unul care nu a iesit din tiparele pe care le puteau intui iubitorii fotbalului din Ploiesti.
Doua formatii aflate in plina perioada de reconstructie, cu multi jucatori noi in componenta, au oferit un joc presarat cu foarte multe greseli si care s-a incheiat cu un rezultat echitabil.
Oaspetii din Stejaru, incurajati de o micuta galerie, au inceput perfect meciul si, dupa o prima ocazie ratata in minutul 2, au deschis scorul in minutul 5. Paleacu a pasat in adancime pentru Sicu, aflat la limita ofsaidului, acesta a scapat singur cu Iorga si l-a executat pe portarul Petrolului cu un sut la coltul lung.
In minutul 14, oaspetii puteau sa isi majoreze avantajul pe tabela de marcaj: Paleacu a scapat singur in zona centrala, Iorga a iesit hazardat, dar mingea trimisa de capitanul oaspetilor a fost deviata in ultimul moment de portarul Petrolului.
Jucatorii antrenati de Vivi Rachita au incercat sa replice rapid, iar Craciun a avut o buna oportunitate de a egala, sutul sau in cross ocolind de putin poarta aparata de Olteanu.
In final de prima repriza, Petrolul a mai avut doua situatii de a restabili egalitatea, dar suturile lui Craciun si Elek nu au gasit spatiul portii adverse.
La pauza, sfaturile lui Rachita au dat roade, ploiestenii fiind mult mai bataiosi in partea secunda, pe care au dominat-o destul de clar.
In minutul 60, Puchea a fost faultat in careu de Alexandru Vlad, iar penalty-ul acordat a fost transformat cu siguranta de Cristi Vlad, cel care a restabilit egalitatea pe tabela: 1-1
Pana la finalul meciului Petrolul a alergat in van dupa golul victoriei, Elek, la o minge respinsa de Soltuz de la 3 metri de linia portii si Cristi Vlad- voleu spectaculos de la 25 de metri, avand cele mai mari sanse de a parafa un succes al ploiestenilor in meciul inaugural.
Nu a fost sa fie, rezultatul de egalitate aducand fiecarei formatii cate un punct la debut.
Petrolul, o grupare aflata intr-o situatia financiara delicata, mai are nevoie de timp pentru a deveni cu adevarat o formatie care sa aiba sanse in lupta pentru promovare, in vreme ce Sageata Stejaru va fi, probabil, o " nuca tare" pentru toate celelalte echipe din seria I.
O nota buna si pentru suporterii Petrolului care par a fi inteles faptul ca o echipa nu se poate construi peste noapte si au avut rabdare cu favoritii lor. Asa cum trebuie sa aiba si de acum incolo.
Declaratii dupa meci
Vivi Rachita – antrenor Petrolul: "Ce pot sa spun dupa un 1-1 cu Sageata Stejaru? A fost un meci echilibrat, am primit gol repede si am revenit, treptat in joc. Noi mergem mai departe, luam in serios fiecare meci in parte si ne vom bate pentru puncte. Ma bucur ca la pauza jucatorii mei au inteles ce le-am spus si nu au mai primit cartonase galbene, demosntrand ca sunt fotbalisti cu experienta"
Aurel Sunda- antrenor Sageata Stejaru: "Eu cred ca a fost un meci peste nivelul Ligii a II-a. Am luat un punct important pe terenul Petrolului, am inceput bine si am marcat repede. Petrolul a dominat teritorial, noi am preferat contraatacul".

Niciun comentariu:

free counters