luni, 7 iunie 2010

Comunicat de presă Vivi Răchită

Totul a plecat de la articolul de mai jos publicat în ziarul Prahova:

Rachita il suspecteaza pe Volosevici

Suparat fiind de ratarea calificarii in Divizia A de fotbal, antrenorul Petrolului, Vivi Rachita, se gandeste serios sa paraseasca proiectul prin care vroia sa aduca Petrolul in prima liga. In afara de motivele deja invocate de Vivi Rachita, precum lipsa banilor, lipsa unor conditii decente pentru desfasurarea activitatii sportive si implicarea insuficienta a lui Andrei Volosevici in acest proiect, Rachita mai are acum inca o problema. Daca, initial, acesta a dorit sa-i impinga in pozitia de castigatori ai licitatiei pentru reabilitarea stadionului "Ilie Oana" pe cei de la concernul germano-elvetian Nüssli, ulterior el s-a vazut contrat chiar de catre primarul Andrei Volosevici. Astfel, din ce in ce mai multe voci din Primaria Ploiesti il acuza pe Volosevici ca doreste sa incalce legislatia in vigoare si sa selecteze ca si castigatoare a licitatiei o firma care propune preturi supraevaluate. De altfel, juristii din Primaria Ploiesti cauta acum metode pentru a descalifica firmele care propun preturi mici, dar care nu-i ofera spaga lui Volosevici, tocmai pentru a declara castigatoare o oferta cu cateva milioane de euro mai mare. Pe fondul tensiunilor dintre Rachita si Volosevici, este foarte probabil sa aflam cu totii mai multe lucruri din culisele acestei incercari de a truca o licitatie.

Astfel Vivi a trimis în cursul acestei zile următorul comunicat de presă;

Precizarile lui Valeriu Rachita fata de un articol aparut in presa locala

Ca urmare a articolului “Rachita il suspecteaza pe Volosevici”, aparut pe prima pagina in editia de astazi a cotidianului Prahova, managerul general al FC Petrolul Ploiesti, Valeriu Rachita, face urmatoarele precizari:
"In urma cu cateva luni au existat unele discutii cu reprezentantii concernului Nussli, acestia exprimandu-si dorinta sa vina in postura de actionari in cadrul clubului FC Petrolul, urmand ca, apoi, sa participe la licitatia pentru reabilitarea stadionului „Ilie Oana”. Le-am explicat faptul ca, deocamdata, actionariatul nu apartine municipalitatii, iar dansii, vazand cum stau lucrurile, s-au retras de la discutii si nici nu s-au inscris la licitatie. Consider, deci, total nefondata acuzatia ca as fi dorit sa „imping” concernul Nussli in pozitia de castigator al licitatiei si vreau ca numele meu sa nu fie implicat in razboaie politice in care nu ma regasesc in niciun fel.
Asadar, nu a existat nicio discutie in contradictoriu intre mine si domnul primar Andrei Volosevici pe tema licitatiei. Amandoi ne dorim acelasi lucru, adica un stadion la standarde Europa 3, astfel incat, prin conditiile impuse in caietul de sarcini, vrem sa ne asiguram ca firma care va castiga licitatia va realiza intocmai acest proiect.
Mergand mai departe, vreau sa fac unele precizari legate si de activitate echipei de fotbal. Daca, vara trecuta, domnul Volosevici nu ar fi fost de acord sa se preia aceasta echipa, foarte probabil ea nu ar mai fi existat acum si am fi vorbit despre Petrolul Ploiesti la timpul trecut. Proiectul Petrolul a fost gandit si pus in practica de mine, dar avizat de catre domnul primar Andrei Volosevici. Consider ca in acest an s-au facut multe lucruri cu bani foarte putini. In opinia mea, faptul ca am fost implicati pana aproape de finalul campionatului in lupta pentru promovare poate fi considerat drept un rezultat multumitor, stiindu-se foarte bine din ce punct am plecat si cu ce greutati ne-am confruntat de-a lungul sezonului. Sa nu omitem nici faptul ca s-a reusit reintroducerea in circuit a cantonamentului de la Crangul lui Bot si, lucrul cel mai important, s-a refacut legatura intre echipa si suporteri, intre numele de Petrolul si orasul Ploiesti.
In ceea ce priveste posibilitatea de a parasi proiectul, voi lua o decizie in acest sens dupa ce se va termina campionatul si dupa ce voi avea o discutie cu domnul primar Andrei Volosevici, una care, o spun inca de pe acum, nu va fi in contradictoriu, asa cum, poate, isi doresc unii. Nu mi se pare corect sa fiu implicat in jocuri politice, iar faptul ca sunt consilier pe teme de sport al primarului sa fie folosit ca mijloc de atac in acest razboi.
Totodata, imi rezerv dreptul de a nu mai participa la nicio actiune media organizata de catre trustul Prahova pana cand nu voi primi scuze pentru minciunile si dezinformarile aparute in ziarul Prahova de astazi."

Niciun comentariu:

free counters