miercuri, 22 decembrie 2010

Statistici tur


Forta de acasa

Clasarea echipei de fotbal Petrolul Ploiesti pe loc promovabil la jumatatea competitiei din Liga a II-a nu este deloc una intamplatoare. 
In ciuda faptului ca se afla doar pe a doua pozitie in clasamentul seriei Vest, Petrolul ocupa prima pozitie in ierarhia la zi a "adevarului", reusind sa adune 10 puncte de pe terenuri straine si sa nu piarda niciunul in fata propriilor spectatori.
De altfel, din forta pe care a etalat-o pe teren propriu si-a tras "seva" echipa antrenata de Rachita in turul campionatului.
In cele 6 meciuri disputate, Petrolul a obtinut tot atatea succese, marcand 14 goluri si primind doar unul, in partida cu Muresul Deva.
In schimb, chiar daca startul a fost perfect, in deplasare lucrurile nu au mai stat la fel de bine. Dupa doua victorii la inceputul campionatului, la Simleu Silvaniei si la Arad, Petrolul a intrat intr-o perioada nefasta, in urmatoarele cinci deplasari reusind sa mai adune doar un singur punct. A fost nevoie de succesul din ultima etapa a turului, la Ramnicu Valcea, pentru ca echipa antrenata de Rachita sa mai cunoasca gustul unui succes pe teren strain.
Daca apararea a functionat ca un metronom pe propriul teren, in partidele jucate in deplasare, galben –albastrii au primit 12 goluri si au reusit sa marcheze de 11 ori. Mai mult decat atat, in patru dintre cele opt meciuri jucate in deplasare, echipa petrolista a fost obligata sa evolueze in inferioritate numerica din cauza cartonaselor rosii pe care le-au primit fotbalistii ploiesteni.
La meciul de la Iasi a fost eliminat Budescu, la Craiova, in partida cu Gaz Metan, Pompiliu Stoica a fost trimis mai devreme la vestiare, la Sibiu a vazut cartonasul rosu Plecanciuc, iar la Mioveni a fost eliminat Gafita.
Budescu - golgheterul echipei

Dintre cei 25 de fotbalisti pe care Petrolul Ploiesti i-a folosit in turul campionatului, nu mai putin de 12 au reusit sa isi treaca numele pe lista marcatorilor. 
Si de aceasta data, cel mai bun marcator al Petrolului a fost, ca si in editiile anterioare, Constantin Budescu, el inscriind de 7 ori in prima parte a campionatului, doua dintre reusite fiind din penalti. Mai mult, Budescu este singurul fotbalist din lotul petrolist care a reusit sa marcheze de doua ori intr-un meci (la victoria de pe teren propriu cu ACU Arad). 
Daca Budescu este, in acelasi timp, si cel mai bun marcator al formatiei in meciurile de pe teren propriu, nu acelasi lucru se poate spune despre meciurile din deplasare, acolo unde prima pozitie in clasament este ocupata de Oprita, el marcand de trei ori pe terenuri straine.
Marcatori: Budescu 7 (2 - penalti), Oprita 5 (1 penalti), M. Ene, Benga, D. Stan - cate 2, Fl. Dumitru, Stegaru, Enescu, Stanescu, Carja, P. Stoica si Cristi Vlad - cate un gol
Un sfert de ora aproape perfect

Foarte intersanta este distributia golurilor pe care le-a marcat si pe care le-a primit echipa Petrolul Ploiesti in turul campionatului. Per total, cea mai buna prestatie a echipei antrenate de Rachita a fost cea din intervalul cuprins intre minutele 46 si 60, adica primul sfert de ora al reprizei secunde. Petrolul a reusit sa inscrie de cinci ori in aceasta perioada si, atentie!, nu a primit niciunul. A fost cel mai bun sfert de ora in exprimarea petrolistilor in prima parte a campionatului. In schimb, ultimul sfert de ora din prima repriza a fost cel mai slab, in aceasta perioada Petrolul incasand 4 goluri si marcand doar 2. De remarcat este si faptul ca finalurile de reprize au fost perioadele in care echipa a marcat cele mai putine goluri:
Minutele 1-15 : 5 goluri marcate, 4 primite
Minutele 16-30: 5 goluri marcate, 1 primit
Minutele 31-45: 2 goluri marcate, 4 primite
Minutele 46-60: 5 goluri marcate, 0 primite
Minutele: 61-75: 6 goluri marcate, 2 primite
Minutele 76-90: 2 goluri marcate, 2 primite
Trei portari titulari

Petrolul Ploiesti a impresionat si prin numarul mare de portari care au aparut ca titulari in tur (3!) Daca, in editia anterioara de campionat, Petrolul "a stat" doar intr-un portar, Andrei Vlad, de aceasta data, doar in jumatate de campionat au aparut ca titulari, pe rand, Andrei Marinescu, Andrei Vlad si Victor Ramniceanu. Rachita a folosit un sistem de rotatie, incercand sa "scoata" dintre buturi portarul care gresea decisiv. Din pacate, toti trei au parut nesiguri, cu mentiunea ca tot Andrei Vlad a fost cel care a gresit mai putin. 
Alte statistici

La jumatatea campionatului, Petrolul este echipa care a bifat cele mai multe succese din seria Vest, 9 la numar. De asemenea, gruparea antrenata de Rachita are cea mai buna aparare pe teren propriu dintre toate echipele din aceasta serie si este singura formatie care nu a cedat nici macar un punct pe teren propriu, castigand toate meciurile jucate. Echipa a avut cinci partide in care nu a primit gol, dar au fost si doua meciuri- la Sibiu si la Mioverni- in care nu a reusit sa inscrie. Cea mai clara victorie a fost cea de pe teren propriu, cu FC Arges (5-0), iar infrangerile la cele mai multe goluri diferenta au fost doua: 1-3 la Iasi si 0-2 la Mioveni.

Niciun comentariu:

free counters