marți, 8 februarie 2011

Buhăescu şi Barbu s-au prezentat la antrenamente

Ieri, la baza de la Crângul lui Bot, s-au alăturat lotului petrolist alţi doi jucători doriţi de către managerul Valeriu Răchită: Vasile Buhăescu şi Radu Barbu.
Haita lupilor se măreşte! Şi nu oricum, ci prin aducerea unor jucători care au evoluat la nivelul primei ligi. Astfel, după ce a anunţat, duminică, vestea înregimentării lui Vasile Buhăescu, ieri, managerul Petrolului, Valeriu Răchită, a putut să dezvăluie şi numele celui de-al doilea jucător vizat în ultima perioadă. Este vorba despre Radu Barbu, tânărul fundaş central al Universităţii Craiova.
Contract pe teremen lung
Cele două părţi, Petrolul şi Universitatea Craiova, au ajuns la un acord de principiu privind transferul lui Radu Barbu. Astfel, acesta ar urma să semneze cu gruparea ploieşteană pentru doi ani şi jumătate. În schimb, clubul Universitatea Craiova ar păstra dreptul de a primi 50 la sută din suma unui eventual transfer ulterior al fotbalistului. În ultima perioadă, Radu Barbu a fost împrumutat la echipa de ligă secundă Gaz Metan CFR Craiova. El este născut pe data de 29 august 1989, deci are 21 de ani şi jumătate. Fundaşul care măsoară 1.80 metri a bifat şi patru meciuri pentru echipa naţională de tineret a României. „Este clar un fotbalist care ne poate ajuta, atât pentru îndeplinirea obiectivului imediat, promovarea în prima ligă, cât şi pe mai departe”, spune managerul Petrolului, Valeriu Răchită. În ceea ce-l priveşte pe Buhăescu, atacantul care provine de la FC Vaslui şi a jucat şi pentru Concordia Chiajna vine la Petrolul sub formă de împrumut pentru un an şi jumătate. Iarăşi, contract pe termen lung, aceasta fiind noua direcţie a echipei ploieştene pe piaţa transferurilor. Până la acest moment, alţi şase jucători noi se află în lotul lupilor: sârbii Grumic şi Ljubinkovic, Gârleanu, Liviu Mihai, Cataramă şi Buhuşi.
Program
Lupii au coborât vineri de la Predeal, acolo unde au efectuat primul stagiu centralizat de iarnă. Ieri, elevii lui Vivi Răchită au reluat antrenamentele la baza de la Crângul lui Bot. Vineri şi sâmbătă, Petrolul va disputa două meciuri de verificare, în compania echipelor Gloria (la Buzău, de la ora 11.00), respectiv Săgeata Năvodari (probabil la Strejnic, tot de la ora 11.00). O zi mai târziu, ploieştenii vor pleca în Turcia, pentru stagiul din Antalya.

Niciun comentariu: