luni, 25 iulie 2011

3,2,1 START

Petrolul are o misiune grea la revenirea in Liga I, startul campionatului fiind unul in care elevii lui Valeriu Rachita vor avea parte numai de adversare cu pretentii la Cupele Europene. Pentru Petrolul, va fi un prim moment al adevarului, in sensul ca o echipa formata din jucatori care au evoluat de 1-2 ani in esalonul secund, unii debutanti in Liga I si din straini, unii la primul contact cu fotbalul romanesc, nu va avea, deloc o misiune usoara, mai ales ca exista si alte "amanunte" care sunt in dezavantajul Petrolului. Unul dintre ele ar fi acela ca galben-albastrii se muta pe un stadion nou pentru ei, dupa ce au promovat la Strejnic, acum mergand la Buzau, pentru un numar de etape, pana cand va fi gata noul "Ilie Oana". Apoi, galatenii au si avantajul unui meci oficial deja disputat, deci o forma competitionala mai buna, in timp ce Petrolul a jucat doar 5 partide amicale, dintre care doar doua cu adevarat "relevante". Or, intr-un start de sezon cu 4-5 jucatori noi in primul unsprezece, omogenitatea va fi greu de obtinut "din prima". Nu in ultimul rand, unii dintre jucatorii veniti in aceasta vara – Sipovic, Petean si Milea - sunt de la echipa galateana, astfel ca ei sunt intr-o postura ingrata.
La o scurta analiza a lotului si a posibililor titulari ai Petrolului, pentru meciul de luni, doar Straut (cateva meciuri la Branesti), Milea, Sipovici si Petean (cu aparitii sporadice la Otelul), Apostu (folosit, mai ales in tur, la Pandurii) si Negru (Ex-Sportul) au experienta sezonului trecut in Liga I. In rest, Zimmerman, Tudor, Enescu, Oprita, Buhusi, Duru, Catarama, plus "veteranii" Stoica si Dumitru, fac parte din "vechea garda", care au reusit promovarea din esalonul secund, iar Komazec, Djurovic, Stoimirovic fac parte din "legiunea" sarba, adusa sa puna umarul la constructia unei echipe ce-si propune, la anul, sa atace Cupele Europene!
Semnele de intrebare pentru Rachita, in privinta primului unsprezece, sunt putine, linia de aparare fiind "fixa", cu putine optiuni de schimbari. Ramane de vazut daca pe banda dreapta va fi preferat Straut sau debutantul Tudor, amandoi fiind cam la acelasi nivel.
Mijlocasii defensivi vor fi Dumitru si Barbulescu, cu mentiunea ca "pariul" lui Rachita – Enescu - jucator luat de acesta din divizia C, acum ceva timp, are sanse sa prinda si el "minute". In functie de scorul de pe tabela, in linia de mijloc si atac, pot aparea "permutari" intre jucatori, stiut fiind ca, in gandirea tactica a lui Rachita, foarte rar, un jucator dintre cei trei mijlocasi ofensivi isi pastreaza aceeasi pozitie. Dumitru poate fi urcat in spatele varfului sau pe dreapta, Oprita va schimba si el flancurile, semnul de intrebare fiind titularizarea lui Buhusi si Stoimirovic, fara realizari deosebite in partidele amicale. Nu este exclus nici ca varful Komazek sa fie "retras", pentru a juca in stanga, iar Apostu sa fie si el introdus in teren. 
Fiind vorba despre debutul in Liga I si un meci impotriva campioanei, ambitiile sunt mari, Rachita "promitand", intr-un interviu recent: "Nu voi pierde impotriva Otelului". Relatiile dintre cele doua cluburi au fost foarte interesante, in ultimul an. Mai intai, Otelul a imprumutat la Ploiesti jucatori precum Carja sau Garleanu, pentru a "ajuta" la promovare. Apoi, dupa terminarea sezonului, impresarul Ionel Codoban, care este "mana dreapta" a presedintelui de la Otelul, Marius Stan, si care a adus multi jucatori la Petrolul, i-a transferat la Otelul pe capitanul "gazarilor", Ljubinkovic, si pe promitatorul Benga, "dinamitand" relatia dintre cluburi. "Reglarea" s-a facut repede, cele doua tabere revenind la sentimentele de dinainte, astfel ca, de la Otelul, au venit, din nou, cativa jucatori la Ploiesti, cele doua cluburi avand si alte "puncte comune".
Echipa face cantonament la Crangul lui Bot, baza proprie, apoi pleaca spre Buzau, luni, direct la joc, drumul fiind parcurs intr-o ora, cu autocarul. In "Crang" sunt asteptati 2000 de suporteri ploiesteni, atmosfera fiind un lucru foarte important, mai ales pentru jucatorii petrolisti, care spera sa detoneze, inca din etapa I, una dintre "bombele" campionatului – un succes contra campioanei!

Niciun comentariu:

free counters