luni, 16 februarie 2009

Aproape avem echipa!

Cea mai lunga campanie de atitudine civica din Ploiesti este pe cale sa isi indeplineasca obiectivele mai rapid si mai bine decat ne asteptam cu totii. Astazi, primarul Andrei Volosevici si-a anulat toate intalnirile pentru a rezolva problema fotbalului ploiestean. Acesta s-a intalnit la ora 8 cu Mircea Crainiciuc, reprezentantul formatiei Luceafarul Lotus Baile Felix, avand apoi nu mai putin de trei intalniri cu reprezentantii SC FC Petrolul, care au acceptat cedarea totala, adica in proportie de suta la suta, a echipei catre Primarie, renuntand la clauzele ”puse” in oferta initiala (exista si acum clauze, dar sunt acceptabile, le detaliem maine). Mai mult, la intalnirea pe care Volosevici a programat-o in aceasta dupa-amaiza cu consilierii locali, reprezentantul SC FC Petrolul a fost Liviu Luca, semn ca intentiile celor de la SC FC sunt cat se poate de serioase (?).
Partile s-au inteles sa nu faca nici o declaratie pana maine, cand vor face o conferinta de presa comuna. Din acest motiv, va pot spune doar pareri personale, care trebuie luate ca atare.
Cred ca, asa cum am sustinut si la inceput, o preluare a Petrolului, fara clauze, fara capcane avocatesti, este cea mai buna varianta posibila. Asta pentru ca toti ploiestenii ar fi multumiti cu o astfel de solutie, pentru ca preluarea echipei de liga a doua presupune si preluarea celei din liga a patra, detinatoarea de drept a palmaresului. Chiar daca Primaria preia acum pe Astra din liga a doua, cu denumirea schimbata in SC FC Petrolul, toata lumea va stii ca Primaria a preluat PETROLUL.
Stiu, problema lui ”cand” este foarte importanta pentru toata lumea. Ei bine, cred ca la modul cum au decurs discutiile (cu precizarea ca juristii Primariei trebuie sa isi faca treaba mai cu talent) totul se poate rezolva pana la finele acestei saptamani, existand premise serioase ca totul sa se intample maine.
Apoi, trebuie sa recunosc ca desi uneori am fost impotriva presiunilor ”de strada”, preferand canalele diplomatice pentru rezolvarea problemelor, aceste presiuni au contribuit decisiv la decizia pe care, dand dovada de intelepciune, a luat-o Luca.
Adica, nimic nu ar fi fost posibil fara zbaterile fostelor glorii, care au inregistrat echipa Petrolul 52 Ploiesti, in semn de protest fata de dezafilierea de la FRF a adevaratului Petrolul, fara campania de strangere de semnaturi, fara cele doua mitinguri, fara proiectul FC Ploiesti (pe care il consider o reusita, pentru ca a reusit sa readuca luma la stadion, si cand spun lumea nu ma refer la galeria de la Moara Domneasca), care a demonstrat cat de mult isi doresc ploiestenii o echipa de fotbal care sa fie a lor, sa ii trateze cu respect si sa isi propuna performanta. In fine, nimic probabil ca nu s-ar fi intamplat daca primarul Volosevici nu ar fi fost decis sa preia la Primarie o alta echipa, facandu-i pe cei de la SC FC sa isi mai faca o data calculele. Desigur, criza financiara ne ajuta intr-un fel, la fel si faptul ca actualii proprietari ai SC FC Petrolul s-au saturat sa fie injurati de ploiesteni pe banii lor.
In fine, comentarii vom face multe in aceste zile. Cert este ca, dupa atata timp, Primaria va prelua numele la care ploiestenii tin cel mai mult: PETROLUL. Cum comentati?
Puteti face comentarii, in direct, sunand la 52 77 23, de la ora 21,30, la Prahova TV, in cadrul emisiunii Presing, care se poate vedea si pe net, la www.prahovatv.ro (trebuie sa prindeti un loc devreme, ca banda e scurta).

sursa www.patraru.ro

O sa revin cu ,comentariul meu !

Niciun comentariu:

free counters