marți, 24 februarie 2009

Opinia Ploiestenilor......







Concursul organizat de Dragos Patraru pe blogul lui (www.patraru.ro)a adunat multe opinii.
Iata o parte dintre ele....Comentam?



Catalin:

Still have hope .

Unii manati de formatorii de opinie din oras , altii de spiritul de turma care a acoperit acest oras cand vine vorba de Petrolul , se grabesc si se pripesc totodata in a avea o echipa . Nu e de condamnat … si eu ma numar printre ei , dar vreau sa scot capul din multime pentru ca :

-1 Petrolul a fost dinainte sa ne nastem noi si va fi mult dupa ce nu vom mai fi noi . Asta inseamna multi ani , iar noi ne grabim la un retur ?
-2 Ce putem noi sa facem … este de a scrie o pagina din istoria acestui club , prin aceasta campanie , si de a trai cu acel sentiment ca … am contribuit cu ceva . Eu chiar astept momentul cand o sa am si eu un baiat si o sa-l iau la meciuri si o sa pot sa-i spun cu oarecare mandrie “si eu am iesit in strada , si am fost la unele meciuri in liga 3 , si am cantat pe Ilie Oana cand mai avea putin si se darama (asta dupa ce fac Stadionul ) ”
-3 Stiu ca nici eu nu pot trece peste … dar Petrolul o sa fie antrenat si de alt antrenor in afara de VIvi (citeste 1), si alti suporteri o sa culeaga roadele acestei actiuni (Titluri si cupe europene) .

Aveti Rabdare !!!

Multumesc ,


Veliant:
E simpla situatia fotbalului ploiestean . SC FC PETROLUL PLOIESTI SA a fost tot timpul Petrolul , chiar daca Bercica a facut manevre incat sa ramanem mai mult prin B , chiar daca a mutat echipa la Mogosoaia si apoi la Moreni , toti cei care au renuntat au fost niste lasi . Tineti minte zicala mea ” Si la bine si la greu ….cu PETROLUL “. Eu sunt unul dintre putinii ploiesteni care a sustinut Petrolul oriunde a jucat , si am dat dovada ca sunt petrolist cu adevarat ; am fost la toate meciurile de la Moreni . Dupa asa -zisa fuziune cu astra , echipa s-a numit Petrolul, toti am strigat pentru echipa aia …cand ati vazut ca ii merge greu , ati lasat-o balta si ati incercat sa cautati traditia la adevarata Astra incercand sa sustineti ca Petrolul (echipa ce pe viitor o veti sustine ) este Astra . Nu se cauta traditie la alte echipe , ati dat dovada (suporterii ploiesteni) ca nu stiti ce inseamna a sustine o echipa . Luati aminte la “U” Cluj care chiar daca s-au desfiintat , sau pe unde or fii ei , tot au aceeasi suporterii numerosi si iubitori . Nu am fost niciodata de acord cu aceasta conducere a Petrolului condusa de Bercea si Luca , dar nu m-a interesat acest “mic” detaliu si am sustinut echipa nu conducerea , am dat dovada ca sunt PETROLIST , ceea ce m-a facut mandru de mine si mai ambitios sa tin si mai mult cu aceasta echipa atunci cand voi ati abandonat-o pentru o “prostie” . Asta este punctul meu de vedere , puteti sa ma injurati cat vreti , dar nu voi renunta niciodata la aceasta echipa . Si inca ceva , daca voi (suporterii) reveniti sa sustineti aceasta echipa sunteti bineveniti din partea mea , dar vreau doar sa stiti voi pentru voi (nu sa impartasiti si altora) , sa recunoasteti in voi ca ati gresit atunci cand ati plecat . Sper sa imi fie citit POSTUL . Mai sunt multe de spus , dar nu mai pot scrie pentru ca am inceput sa fiu trist de aceasta situatie, mai e putin si imi dau lacrimile .Multumesc pentru ca m-ati ascultat (daca m-ati ascultat ) !

Petrolist

Asta ne e soarta.Fotbalul Ploiestean care acum cativa zeci de ani scria sitorie,acum a ajuns sa joace in b sa se faca de ras in toata tara cu niste suporterii minunati si cu niste conducatorii atat de prost incat nici ei nusi dau seama.Asta a ajuns fotbalul ploiestean un gunoi.Fortza Lupii Galbeni!


adilup

un amic de-al meu obisnuit cu bercea&co spunea k noi am fost tradatori cand am pornit pe un nou drum!ce gluma buna,asa e!cine se zbate sa iasa din mocirla e criticat si ocarat de cei ce adora sa se balaceasca in ea! am reusit ceva ce nu se mai facuse in ploiesti,am fost priviti cu neincredere,dar noi am fost legati de un vis ce incepea sa prinda contur…dar pt k avem sacul plini cu dezamagirile ultimilor ani se pare ca inca una a dus la ruperea sacului si la izbucnirea prea putin mediatizata si sustinuta:de a avea in sfarsit cu orice pret o echipa care sa ne reprezinte…zvonuri peste zvonuri nimic concret.negocieri si decizii ce nu am avut o solutie imbratisata de toti!acum cativa ani noi speram si ne gandeam si visam departe,dar atunci cand ar fi trebuit sa punem toti piciorul in prag indiferenta ne-a omorat pe toti :de la primar la oamenii de rand.poate ca asta e problema…poate noi suntem prea mici si prea prosti si nu ne putem lupta cu o mafie ale carei tentacule ne-au coplesit si sufocat!dar nu se stie nicodata.vorba proverbului…buturuga mica rastoarna carul mare…dupa tot ce am patit eu consider ca decizia de a sustine si de a adopta varianta sc fc petrolul se impune doar cand lucrurile vor fi clare si precise(ceea ce nu pare sa se intample decat abia prin vara) si sa ramanem macar o data fermi pe pozitii,sa gandim totul de doua ori pt a nu ne mai lua o noua tzeapa de la cei ce au omorat fotbalul ploiestean si s-au cocotat pe un munte cladit din ‘inginerii’ financiare adica ciordeli la drumul mare…s-au pisat pe noi,ne-au facut sa ne fie rusine k suntem ploiesteni…MACAR O DATA SA TINEM CAPUL SUS SI SA NU NE SCUFUNDAM SI CU BARCA DE SALVARE PE CARE SE PARE K PLUTIM IN DERIVA CU TOTii.vom gasi o solutie…PETROLUL NU a murit si nu va muri niciodata in inimile noastre!DOAR PETROLUL si atat…

Hit
Tind sa cred ca a fost doar o manevra de-a lui BercicaGaozaru pentru a ne ucide definitiv orice speranta de a mai recapata Petrolul pe care il iubim cu totii si prin asta a urmarit sa ne acapareze atentia si sa nu mai mergem pe alta pista. Deobicei nu sunt pesimist, dar in conditiile actuale sunt, chiar daca semnam actele maine tot o sa ramana ceva necurat nesesizabil specific Gaozarilor, de care o sa ne lovim mai tarziu!
Acu cateva zile l-am vazut pe Volo la tv, stai linistit nu era la “prietenul tau”, foarte sigur de ce zicea, chiar dadea foarte bine la tv dar e si el constient ca nu se poate realiza totul asa cum isi doreste, din cauza “binevoitorilor”.
Doar o bomba aka “Hiroshima si Nagasaki” ne mai poate salva! Fraza: “Sa o luam de la capat / zero” s-a fumat, am mai facut asta de n ori si nu a avut sorti de izbanda.
Concluzia e ca trebuie sa ne dam bine pe langa Osama, nu Obama si sa ne scape Gaozari si de chin!


medy

Eu cred ca fotbalul ploiestean a murit odata cu acea fuziune.Dupa acea fuziune am sustinut o echipa,care de fapt era astra,si am continuat sa credem ca va promova in cele din urma in liga 1,dar fomistii aia de la conducere si-au batut joc de noi si de iubirea pentru culorile galbenalbastre.Apoi am zis”gata facem o noua echipa’’si am crezut si in asta,suporterii venind in numar din ce in ce mai mare la meciuri sa incurajeze echipa si sa-i injure pe bercea si ai lui.Dar iar am fost pacaliti.Acum dupa negocierile primariei ar trebui sa incurajam din nou acea echipa pe care am injurat-o un an si jumatate si va spun sincer lupii mei ca m-am zapacit de tot si cel mai mult imi doresc sa plece odata bercea si cu toti jucatorii astia care au refuzat performanta in schimbul unor locuri caldute in liga a2 a.

Costin

Cu durere in suflet spun ca fotbalul ploiestean se afla in moarte clinica de mai bine de 5 ani.
La nivel de divizia D, fotbalul este de-a dreptul mizerabil. Afirm asta pentru ca promovarea in liga imediat superioara se face numa pe baza de marafeti (sau cocoveti cum spune Dragos) si nu pe valoarea echipei. Cate despre liga a 3a sau a 2a… nici nu mai aduc vorba. Prin intermediul cluburilor (asociatilor sportive) se spala bani cu cea mai mare nesimtire sub ochii acelorasi indivizi care ar trebui sa ne apere interesele si sa asigure ca legea este aplicata pe toate coclaurile din tara asta amarata. NU se doreste performanta pe linie sportiva, dar baietii smecheri ar fi medaliati cu aur la proba de inginerii financiare.
BANII dicteaza migratia jucatorilor, antrenorilor, soarta promovatelor/retrogradatelor si chiar a arbitrilor.
Aceleasi hartii emise de BNR cu gratie tin acum in suspans mii de suflete carora nu le-a mai ramas decat speranta ca echipa iubita va reveni in lumina reflectoarelor incepoand cu sezonul viitor. Speram, speram si iar speram ca ne vom putea mandri din nou cu titulatura de spaima granzilor primei ligi.
Pana atunci ramanem cu stigmatul de blatisti, vanzatori (de echipe intregi) pentru ca am fost naivi si am avut incredere in groparii Petrolului.
Cat urlam noi, cat ne spargem plamanii in tribuna, pe la televizor, radio sau prin ziare, tot nu-i suficient. Mittinguri, conferinte, articole acide, injuraturi pe la colturi…degeaba! Este cat se poate de clar ca pana la coada nu depinde NUMAI de noi revigorarea fotbalului, ci mai ales de baietii pe care tot NOI i-am ales sa ne administreze banii.
Sa dea Dumnezeu sa primim inapoi echipa pe care am iubit-o de mici copii inca de saptamana asta si sa fiu eu pesimistu care nu a mai crezut in steaua petrolistilor.


comi rpsu

Asa cum am anuntat dupa demiterea lui Vivi de la echipa :Petrolul a murit.Pacturile tacite precum si toate concesile de pana acum ma fac sa cred ca din martie nu vom avea nici o echipa la care sa ne mai deplasam.
Prima greseala nu a reprezentat-o plecarea de la bercea si compania ci acceptarea in vara 2008 a unei conduceri mincinoase (inca una) fara nici o justificare.S-a promis in divizia c ca numele de Petrolul 52 va putea fi obtinut pana la inceperea ligii secunde.Lipsa de interes a conducerii nu a preocupat deloc galeria care din nou a aceptat tot ce se intampla.Mai mult marele blatist Chitu a fost pus presedinte ,arajand si cateva meciuri pentru ploiesteni.Atunci am scris pe blogul meu ca meciul dinamo2 - fcp a fost blat.Am fost aproape singurul.Era inca un semnal pentru a ne face sa protestam ,din pacate nu am facut acest lucru decat cand era prea tarziu.
Acum eu cred ca ar fi minunat sa ne facem echipa din liga a4a sa fie echipa Petrolul cea cu traditia iar la echipa sa fie un antrenor care sa stea mult si bine pentru ca contrar tututor aparentelor mai sunt multi petrolisti pe lumea asta .
Asa gandeam acum o luna si uite ca sambata stam in fata televizorului sau poate inca in pat dormind.Nu stiu daca suporterii (aici ma includ si pe mine) au gresit dar din cate observ noi nu am obtinut niciodata victorii clare.Dau un exemplu: Aradul unde suporterii au acum un om in conducere cu putere de decizie.
Si finalul vreau sa fie apoteotic : VREAU BANII

Niciun comentariu:

free counters