duminică, 7 iunie 2009

Noua Nationala...sau era LUCESCU JR







Daca despre Petrolul m-am decis sa nu mai scriu,astazi o sa scriu despre noua nationala a Romaniei condusa de Razvan Lucescu.
Aseara in meciul din Lituania echipa aruncata-n lupta de Razvan a aratat o alta fata,o fata care nu am mai vazut-o de pe timpul lui Hagi (ca jucator).Un presing artagos,un spirit de lupta asa cum il caracterizeaza pe Razvan si nici un moment in care echipa sa faca pasul inapoi. Cu 5 jucatori noi fata de echipa obisnuita (Coman, Mara, Apostol, Ghioane, Dănciulescu) dintre care Apostol debutant echipa nationala a incantat ochiul suporterilor si asa suparati pe ultimele ``performante``.




Răzvan Lucescu nu a surprins doar prin modificările făcute în echipă faţă de mandatul lui Victor Piţurcă, ci şi prin alcătuirea formaţiei. Lucru inedit, după foarte mult timp, selecţionerul a folosit 11 titulari proveniţi de la 11 echipe diferite. Un caz similar s-a mai întîmplat la meciul România - Bulgaria 0-3, disputat pe 17 octombrie 1990, în preliminariile Euro '92. Cel mai mult m-a surprins la acest meci este faptul ca pentru prima data decand a venit la nationala Ciprian Marica a facut pressing pe toata perioada cat a fost folosit in teren. S-a mai vazut agresivitatea,determinarea si dorinta acestor jucatori de a castiga aceasta partida. M-am uitat zilele acestea la Tv si in cantonamentul nationalei era veselie,toti jucatorii glumeau iar Razvan era mereu in mijlocul lor.Razvan statea printre ei , le explica ce au de facut ,purta discutii individuale lucru care in mandatul Piti nu l-am vazut. Victoria de aseara chiar daca nu ne aduce in jocul calificarii este una de moral atat pentru nationala cat si pentru Razvan.Poate mai mult pentru Razvan care trebuie sa demonstreza (daca mai este cazul) ca nu este baiatul lui tata. Razvan merita functia fiind unul dintre cei mai buni tineri antrenori din tara (sa nu-l uitam si pe Dan Petrescu) , tanarul antrenor roman cu cele mai bune rezultate europene. Bafta Razvan in mandatul tau si sper sa ne readuci pe noi suporterii din ce in ce mai aproape de echipa nationala.Asta-i treaba ta acum. Felicitari pentru meciul de aseara.Tin-o tot asa.!

Niciun comentariu:

free counters