duminică, 9 august 2009

Investitie de 9 milioane de euro pentrurefacerea Stadionului "Ilie Oana"

Pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Local Ploiesti (care va avea loc la sfarsitul acestei luni), va fi inclus si proiectul pentru refacerea Stadionului "Ilie Oana".
Daca alesii locali vor aproba studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici, suma alocata pentru aducerea arenei la standardele internationale cerute de UEFA si FIFA ar fi de 9 milioane de euro.
Banii vor fi investiti in refacerea tribunelor, a suprafetei de joc, in dotari privind securitatea spectatorilor, construirea de grupuri sanitare pentru public, instalatie de nocturna, parcari si control acces spectatori.
Mai mult de jumatate din aceasta suma va fi alocata pentru refacerea tribunelor, in vreme ce realizarea instalatiei de nocturna va costa 614.000 de euro, iar construirea grupurilor sanitare pentru public -52.000 de euro.
Dintre cele doua variante de refacere a stadionului, care vor fi propuse, cele mai mari sanse pentru a fi aleasa spre executie le are cea care prevede folosirea tribunelor din structuri metalice, in sistem modular, mai ales ca durata de finalizare a lucrarilor in acest caz - conform proiectantului ( SC Tecon SRL) – ar fi de doar 4 luni! Conform variantelor care vor fi propuse spre aprobare consilierilor locali, Stadionul "Ilie Oana" va avea o capacitate de 15.000 de locuri.
Interesant este si faptul ca lucrarile care se vor efectua la stadion trebuie sa asigure functionalitatea arenei pentru o perioada de 50 de ani.

Niciun comentariu:

free counters