sâmbătă, 8 august 2009

Victorie "scurtă", fotbal convingător!

PS.

Maine un post despre Cristi Vlad



Cei 250 de spectatori veniţi pe stadionul "Ilie Oană" la amicalul susţinut de Petrolul Ploieşti cu Dinamo II Bucureşti nu au avut ce regreta, având parte de un fotbal frumos, cu multe faze de poartă! Cel mai important, însă, găzarii au fost "vioara întâi" în acest meci, "desenând" frumos în câmpul de joc, dar mai ales ratând destule ocazii mari! Prestaţia "Lupilor galbeni" a fost aplaudată de spectatori, care şi-au încurajat minute bune favoriţii, întocmai ca la un meci oficial! Astfel, prestaţiile mai puţin convingătoare de până acum au fost date uitării, formaţia galben-albastră arătând o altă faţă, în care disciplina şi determinarea au fost principalele arme ale oamenilor lui Răchită.

Încă din startul meciului, Elek şi Crăciun au fost aproape de fericire (minutul 3), ulterior primul nominalizat ratând o ocazie uriaşă, după ce a şutat în Curcă, din interiorul careului, după ce recepţionase o pasă extraordinară de la Minciună (18)! L-a imitat longilinul Crăciun, care a reuşit contraperformanţa să şuteze "afară" din 3 metri, după o servă a omniprezentului Elek! În minutul 56, Claudiu Dumitrescu a fost eliminat din teren pentru injurii, după ce încasase un "galben", avantajul ploieştenilor fiind că s-a permis înlocuirea sa! Oaspeţii au fost aproape de fericire prin Stan, al cărui şut a fost blocat în drumul către gol de Şomodean, care astfel a reparat o eroare a lui Iorga! Torpila la colţul scurt a lui Pompiliu Stoica (73) a fost parată de goal-keeper-ul advers, însă două minute mai târziu, după o lovitură de colţ, "veteranul" Daniel Chiriţă (foto) a înscris unicul gol al întâlnirii printr-o foarfecă de zile mari! Gazdele nu au ridicat piciorul de pe acceleraţie, iar Baroian, bine lansat de Cr. Vlad l-a lobat pe Curcă, însă balonul s-a dus peste poartă (80), iar cu cinci minute înaintea finalului, Puchea i-a "furat" un balon portarului dinamovsit a centrat, însă lovitura de cap a lui Crăciun a fost salvată în corner spectaculos de acelaşi Curcă, cu preţul unei accidentări, ex-constănţeanul izbindu-se de bară! De remarcat evoluţia fundaşului dreapta Alexandru Puchea, adus de la Petrolistul Kaproni Boldeşti la schimb cu vârful Sergiu Arnăutu! Cam acesta a fost filmul unui meci în care Petrolul, deşi "ciuntit" de plecarea lui Liviu Mihai la Constanţa, a realizat un joc reuşit, dătător de speranţe pentru pătimaşii săi suporteri. Referitor la Liviu Mihai, acesta a fost chemat de antrenoruil "marinarilor" Marius Şumudică la pregătirile echipei constănţene, doar pentru a "şubrezi" Petrolul, mijlocaşul nereprezentând unul din "oamenii de bază" pe care pune accent ex-antrenorul de la FC Ploieşti! Deh, "războiul" între trupele privite drept principale favorite la promovare a început! Altfel, şi mijlocaşul Astrei, Victoraş Cataramă, care şi-a dorit să vină la Petrolul,a fost redirecţionat de conducerea "dracilor negri" către.. Dunărea Giurgiu, însă fotbalistul nu s-a supus deocamdată acestei hotărâri anunţând că este gata să renunţe chiar la fotbal dacă nu va putea evolua, din nou, sub comanda lui Răchită! În ceea ce-l priveşte pe Cristi Vlad, se pare că şi acesta este obligat să se prezinte la reunirea echipei "de judeţ" Astra II! Daniel Moraru

Petrolul Ploieşti - Dinamo Bucureşti II 1-0 (0-0)
Stadion: "Ilie Oană". Spectatori: circa 250. Marcator: D. Chiriţă (75).
PETROLUL: Iorga - Puchea, D. Chiriţă, Şomodean, P. Stoica - Minciună, M. Tudor - Năstase, Cl. Dumitrescu, Elek - Crăciun. Au mai evoluat: A. Vlad - Hong, Stanca, Cr. Vlad, Neagu, Baroian. C. Stoica, Jăpălău, Steriu. Antrenor: Valeriu Răchită.

Niciun comentariu:

free counters