vineri, 16 octombrie 2009

Delta Tulcea-PETROLUL PLOIESTI Liga II et X

Etapa a X-a din Liga a II-a de fotbal programează la Tulcea unul dintre cele mai atractive meciuri al Seriei I, între Delta - din localitate - şi Petrolul Ploieşti.

Interesul generat în jurul acestei partide este unul foarte mare şi e firesc să fie aşa din moment ce se vor înfrunta echipele aflate pe locurile 2, respectiv 5 în clasamentul la zi. Mai mult, diferenţa dintre cele două formaţii este de doar 3 puncte, un succes al ploieştenilor putând duce la o schimbare de poziţii în ierarhia seriei.
Cu un parcurs impresionant în ultimele trei etape de campionat, fotbaliştii Petrolului merg la Tulcea pentru a prinde "peştele cel mare" - o victorie pe un teren unde Petrolul nu a câştigat de când a retrogradat în Liga a II-a!
Probleme de efectiv
Pentru ploieşteni există mai multe probleme de efectiv înaintea acestui meci. Cristi Vlad s-a accidentat la metatarsienele piciorului drept şi nu va evolua la Tulcea, ca şi Gabi Crăciun, lovit la genunchi în meciul cu Dunărea Galaţi şi nerefăcut pentru această partidă. Pe lista indisponibililor din tabăra poloieşteană se mai află şi atacanţii Crăciun şi Ţurcan.
Chiar şi aşa, Petrolul poate spera la un rezultat pozitiv la Tulcea, mai ales că echipa gazdă, la meciurile jucate pe teren propriu în acest sezon a marcat foarte puţin- doar 5 goluri în 4 partide. La fel de adevărat ese faptul că, în apărare, Delta a arătat foarte bine, primind un singur gol - în meciul pierdut, 0-1, cu cealaltă formaţie prahoveană a seriei, Tricolorul Breaza. Înaintea acestui meci, Petrolul a bifat trei victorii consecutive, fără să fi primit gol, dar şi Delta Tulcea se poate lăuda cu faptul că s-a impus în runda precedentă pe terenul liderului- Victoria Brăneşti.
În aceste condiţii, este de aşteptat un meci spectaculos, între două dintre cele mai în formă echipe ale seriei I.
Optimism ponderat
"Mergem la echipa de pe locul doi, una care n-a primit decât cinci goluri în acest campionat, aşa încât nu putem să ne aşteptăm decât la un meci extrem de dificil. Şi noi suntem, însă, într-un moment bun şi sperăm să ne continuăm seria pozitivă, chiar dacă avem destule probleme de efectiv", a declarat Vivi Răchită înainte de plecarea spre Tulcea.
La meci vor ajunge şi în jur de 100 de suporteri petrolişti. Aceştia s-au reunit dimineaţă , la ora 4.45, la stadionul "Ilie Oană", deplasarea fiind făcută cu două autocare şi mai multe maşini personale.
Partida dintre Delta Tulcea şi Petrolul se dispută mâine, de la ora 11.00, şi va fi condusă de o brigadă alcătuită din Robert Dumitru (Braşov) - Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), observator fiind constănţeanul Vasile Curt.

Niciun comentariu:

free counters