sâmbătă, 27 februarie 2010

Sageata-PETROLUL 2-2 (1-2) Budescu,Bozga

Sageata...satul sau oraşul Sageata.....ploaie şi vânt...coafura rezistă!

Primul meci al returului avea să aducă faţă-n faţă revelaţia turului de campionat Săgeata Stejaru şi Petrolul Ploieşti.Un meci care se anunţa pe muche de cuţit având în vedere dorinţa (oare) a celor două combatante pentru promovare.
Pentru acest meci Vivi Răchită trimitea în teren următoarea formulă: Andrei Vlad, Daniel Chiriţă, Jean Bozga, Cosic, P. Stoica (cpt.) - Oprita, Benga, L. Mihai, Neagoie Budescu, Ştefan. Pop.
Primul 11 al Petrolului arăta bine.Oprita, Pompiliu Stoica, Chiriţă jucători cu experienţă ajutaţi de stâlpul Bozga, inimosul Cosic, Liviu Mihai sau Budescu.
Nici nu au apucat cele două echipe să se aşeze bine în teren că, în minutul 3 gazdele deschid scorul pe o nesincronizare a apărării noastre (Bozga şi Cosic se marcau reciproc) 1-0.Imediat parcă treziţi din pumni galben-albaştrii se aruncă în atac.Prima ocazie avea să vină în min 9, când Pompilica centrează din lovitură liberă dar reluarea cu capul din careul mic este prinsă de portar.În minutul 12 Benga îşi încearcă şutul de la 20 metri, dar balonul trece puţin pe lângă poartă.Asaltul lupilor avea să se concretizeze în minutul 18 atunci când Chiriţă îl găseşte liber pe Budescu care dintr-o poziţie imposibilă înscrie 1-1.
Nemulţumiţi cu rezultatul de egalitate petroliştii continuă seria atacurilor dar gazdele resping acţiunile noastre.Săgeata nu prea are puterea de a ne pune poarta în pericol.De notat ar fi alte două mari ocazii în tabăra noastră.Min 28 şut Ştefan Pop de la marginea careului puţin pe lângă, min 30 Pompilica şutează din mijlocul careului mare pe lângă stâlpul din stânga.
Golul doi al Petroliştilor avea să pice în minutul 36 după ce Oprita preia pe piept şi din întoarcere şutează, portarul respinge de sub bară în corner.Execută Budescu, cap Bozga din colţul careului de 6 metri în plasa porţii 1-2.
Imediat după marcarea golului Petrolul a lăsat senzaţia că se retrage, dând posibilitatea gazdelor să se apropie periculos.În min 40 un şut al gazdelor trece puţin pe lângă poartă apărată de Vlad.
Pauza avea să găsească o formaţie a Petrolului în propria jumătate încercând să respingă acţiunile gazdelor.
Repriza a două a fost una de uzură, gazdele căutând egalarea iar gazării încercau conservarea rezultatului.În min 54 la o nouă nesincronizare a apărării noastre Ştefan Ciobanu de la gazde scapă singur cu Vlad, driblează şi trimite balonul în poarta goală 2-2.
De notat din această repriză ar mai fi : eliminarea lui Bozga din min 79 din postură de ultim apărător şi centrarea lui Benga din minutul 75 care a trecut prin tot careul fiind prinsă de portar.


În fond un prim meci cu o repriză bună şi una proastă, cu multe greşeli ale jucătorilor noştrii, neânţelegeri, nesincronizări.
Astfel, în urma acestui rezultat de egalitate, Petrolul rămâne pe locul 6, cu 29 puncte.
Să sperăm că în următorul meci, cel cu Fc Snagov va fi unul mai bun şi va adduce şi prima victorie.


Corespondent Daniel

Niciun comentariu:

free counters