luni, 21 iunie 2010

15 ANI

În urmă cu 15 ani, pe data de 21 iunie, Petrolul câştiga ultimul trofeu. Cupa României, după o finală cu Rapidul în care lupii i-au învins pe giuleşteni la penalty-uri, împotriva „sistemului”… Rapidul aştepta un trofeu de 20 de ani, Petrolul reuşea să deschidă scorul prin Andreicuţ (82). Însă meciul a fost trimis în prelungiri de arbitrii Zoltan Erdei (tuşă) şi Ion Crăciunescu (centru), după un gol marcat în urma unei faze în care trei giuleşteni erau în poziţie de ofsaid! În faţa a 30.000 de spectatori, din care două treimi erau fani ai Rapidului, Petrolul s-a impus în urma loviturilor de departajare, cu 5-3, reuşind să câştige în ciuda manierei de arbitraj. Au marcat Zmoleanu,  O.Grigore, Grama, Andreicuţ şi Răchită. Pentru Rapid au înscris Lupu, I.Chiriţă şi Vlădoiu, ratând Frunză.
La Ploieşti, a fost o adevărată nebunie! Mii de oameni i-au întâmpinat pe petrolişti pe străzile oraşului. De la podul de la Tătărani, la intrarea în Ploieşti, şi până în centrul oraşului, autocarul a făcut mai bine de o oră şi jumătate! A fost ultimul trofeu al Petrolului, rămasă singura echipă din provincie care câştiga Cupa României pentru următorii 13 ani! Lupii au în vitrină două Cupe, prima fiind câştigată în anul 1963, după 6-1 cu Siderurgistul Galaţi.
Echipele finalei din 1995:
Rapid: Toader - Ad. Matei, R. Bealcu, Vameşu, C. Zamfir, T. Curt, Chebac, Lupu, Constantinovici, Vlădoiu, I. Chiriţă. Au mai jucat Mutică şi Fl. Frunză. Antrenor: Sorin CîrţuPetrolul: Şt. Preda – D. Chiriţă, O. Grigore, Răchită, Bălăceanu, Leahu, M. Grama, Pârlog, Abăluţă, Zmoleanu, Zafiris. Au mai jucat Baştină şi Andreicuţ. Antrenor: Ion Marin

Niciun comentariu:

free counters