marți, 24 august 2010

Start

Pentru „lupii” Petrolului, sezonul competiţional începe cu meciul de Cupă împotriva Conpetului, astăzi, de la ora 17.30, la Strejnic. În campionat, ploieştenii debutează la fârşitul săptămânii, tot la Strejnic, în faţa Minerului Lupeni.

Petrolul şi Conpet s-au mai întâlnit o dată în această vară, în cadru amical. A fost 1-0 pentru echipa antrenată de la Valeriu Răchită, după un gol marcat de Constantin Stoica, pe final. În „oficial” va fi însă altă mâncare de peşte. Petrolul plănuieşte un parcurs cât mai lung în Cupa României, iar, pe hârtie, Conpet pare un obstacol minor. Lupii au întreg lotul folosit în amicalele verii disponibil şi, logic, conform argumentelor prezentate, îşi propune să treacă de Conpet în ceea ce poate reprezenta şi un ultim „test” înaintea începerii campionatului, acolo unde speră ca „vânătoarea” să fie cât mai consistentă, iar rezultatele să trimită Petrolul în prima ligă la finalul stagiunii. „Mergem la victorie pentru că aşa vom trata fiecare meci, indiferent de numele adversarului sau de competiţia în care jucăm”, a declarat, succint, managerul Valeriu Răchită înaintea primului joc oficial. Lupii au intrat de ieri în cantonament la Crângul lui Bot, unde au efectuat un antrenament la ora meciului. Partida din runda a patra a Cupei României dintre Conpet şi Petrolul va fi arbitrată de o brigadă ardelenească, avându-i în componenţă pe Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Joszef Fodor (Odorheiu Secuiesc) şi Jeszef Peter (Sfântu Gheorghe). Observatori au fost delegaţi Lucian Măiereanu (Braşov) şi Virgil Dridea (Ploieşti)  – fostul jucător şi antrenor al Petrolului, cel care se va întocmi raportul pentru organizare.
Minerii vor să bată Petrolul...
În campionat, Petrolul debutează tot la Strejnic, urmând să întâlnească pe Minerul Lupeni. O formaţie care, cu chiu cu vai, s-a salvat de la retrogradare în sezonul trecut, iar acum, prin vocea antrenorului Ionel Augustin, succesorul lui Petre Gigiu, plusează. Sau blufează, spunând că obiectivul este clasarea pe loculile 1-7. Ceea ce, în realitate, ar putea însemna poziţia a şaptea sau chiar mai rău. Oricum, nu doare gura să avansezi asemenea pretenţii, însă lupta la locul I al seriei presupune şi altceva în afara „talentului oratotic”. Dar iată discursul tehnicianului de la Lupeni, postat pe liga2.ro: “Primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă care este şi preşedintele de onoare al Minerului a cerut ca echipa să încheie campionatul pe unul dintre locurile 3-7. Însă, eu sunt mai pretenţios şi am ridicat mai mult ţelul. Vreau ca Lupeni să se bată pentru locurile 1-7. Ca să poţi să ai rezultate trebuie să pui un obiectiv mai măreţ, să îţi doreşti mai mult. Voi încerca să construiesc o echipă competitivă la Lupeni care să nu mai aibă emoţii cu retrogradarea niciodată. Campionatul viitor se anunţă a fi unul dificil însă nu şi pentru Minerul Lupeni care are o echipă bună cu care va face faţă cu brio în Liga a II-a”, spune tehnicianul. Cât despre confruntarea din prima etapă cu Petrolul, tehnicianul “minerilor” este relative optimist. Nu îmi este teamă de Petrolul Ploieşti echipă pe care o cunosc bine. Vreau să atacăm startul campionatului în forţă tocmai de aceea pregătim jocul la victorie”.

Niciun comentariu:

free counters