luni, 20 septembrie 2010

Rapid Bucureşti-PETROLUL PLOIEŞTI



Mâine, de la ora 20:30 pe stadionul Giuleşti,  Petrolul va da piept cu Rrapid. Având în vedere rivalitatea dintre rapidişti si petrolişti meciul se va anunţa unul cu scântei.
Toată suflarea petrolistă va sta cu sufletul la gura pe durata acestui meci iar aproximativ 500 de fani şi-au anunţat prezenţa pe stadion.Cu un start de campionat excelent, cu moralul la maxim şi cu dorinţa de a produce surpriza, jucătorii lui Vivi promit  că vor face tot posibilul să meargă mai departe in competiţia surprizelor.
Rapid şi Petrolul Ploieşti s-au întîlnit în "şaisprezecimile" de finală ale Cupei României şi în urmă cu doi ani, giuleştenii cîştigînd jocul disputat tot pe stadionul "Giuleşti" cu scorul de 3-2 după prelungiri, graţie golului marcat în minutul 119 de Cesinha. La finalul primelor 90 de minute, scorul fusese egal, 2-2.
Deasemenea nu putem uita finala câştigată în faţa ciorilor în 1995.Petrolul învingea atunci contrar aşteptărilor cu Vivi Răchită căpitanul echipei.

Despre meci Vivi a declarat: "În afara fostelor echipe departamentale, avem şi derby-ul Rapid - Petrolul. Un meci de tradiţie, care de-a lungul timpului a beneficiat de mult public şi de jocuri spectaculoase"Apoi s-a referit la modul cum văd jucătorii săi partida cu echipa lui Şumudică: "S-au uitat recent la televizor şi au văzut imagini din finala Cupei '95, cînd Petrolul a bătut Rapidul la penalty-uri. Unii dintre ei erau prea mici atunci, dar sînt tineri şi dornici de afirmare. Vor da totul!".

"Ca antrenor, m-am întîlnit de trei ori cu Şumi. Am două victorii şi un egal contra lui. Sigur, acum e mai greu pentru mine, la ce echipă antrenează el"


Pe lângă rivalitatea dintre jucători şi suporteri , o altă mare rivalitate este între conducerea tehnică a celor două echipe.Sumudică pe o parte şi Vivi pe cealaltă parte. De aproape doi ani, între Valeriu Răchită și Marius Șumudică este un război pe față. Cu declarații acuzatoare date atît de o parte, cît și de cealaltă! Totul a izbucnit din momentul în care Răchtă a fost demis fără veste  la începutul anului 2009 de la CSM Ploiești, fiind înlocuit de Marius Șumudică, plecat de la Progresul.
De reamintit declaraţia lui Vivi din 7 ianuarie 2009 "Nu mai avem loc de Șumudică. La Ploiești, la Buzău, la Rapid... Văd că e posibil să ajungă și la Real Madrid, că și-a tăiat Ramos unghiile", una dintre declarațiile acide date de Răchită. La această declaraţie Sumi a ripostat: "Răchită ar face bine să nu-mi mai sune jucătorii", declara Șumudică la puțin timp după ce a preluat CSM Ploiești!
Meciul dintre Rapid si Petrolul va fi transmis in direct de Sport.ro.

Niciun comentariu:

free counters