joi, 11 noiembrie 2010

Socios la FCP

Imaginea clubului de fotbal Petrolul Ploiesti a fost promovata insitent de la numirea lui Vivi Rachita in functia de manager. Este un fapt care nu poate fi contestat. Apropierea echipei de suporterii ei adevarati, deschiderea unui magazin oficial al clubului, existenta unui site al formatiei si realizarea unui reality –show despre viata fotbalistilor sunt masuri care certifica aceasta deschidere fara precedent catre publicul larg, iubitor de Petrolul.
Mai mult, Rachita a avut grija ca si in campaniile de meciuri amicale echipa sa dispute jocuri pe mai multe terenuri din Prahova, tocmai pentru a da posibilitatea microbistilor din tot judetul sa vada live echipa favorita. Astfel, Petrolul a ajuns sa evolueze in localitati precum Urlati, Valenii de Munte, Plopeni sau Campina, peste tot gruparea petrolista fiind primita cu multa caldura.
Acum, oficialii gruparii galben-albastre vor sa treaca in alta "dimensiune" si sa dea posibilitatea suporterilor sa treaca la statutul de "socios". Pe scurt, sa devina si actionari, avand posibilitatea de a participa activ la stabilirea deciziilor privind organizarea si functionarea clubului.

Ce inseamna "socios"?

Termenul este preluat din limba spaniola si se traduce prin "parteneri, asociati".
In fotbalul din Primera Division (denumirea campionatului spaniol), el reprezinta o denumire generica pentru toti membri cotizanti pe care ii are un club. Cei mai multi socios ii are FC Barcelona, peste 150 000, acestia asigurand o parte importanta din bugetul formatiei catalane.
Mai mult, ei au o pondere decisiva in alegerea presedintelui clubului, avand drept de vot in acest sens. Nimeni nu poate ajunge presedinte de club in Spania daca nu este votat de socios.
Drepturile acestor suporteri-actionari nu se limiteaza doar la acest aspect, ei putand avea un cuvant greu de spus in stabilirea jucatorilor care vin sau pleaca de la echipa, dar si la promovarea imaginii formatiei favorite.
Ei bine, pe scurt, cam asta se incearca si la Petrolul, iar daca se va concretiza acest lucru, clubul ploiestean va fi primul organizat in asemenea mod din fotbalul romanesc.
Ce este un socio?
Un suporter care, contra unei taxe anuale, are acces la luara anumitor decizii în cadrul clubului.
În plus, el beneficiaza si de alte avantaje (reduceri, programe speciale, etc)
Cum se iau deciziile?
Toti suporterii investitori (socios) au posibilitatea sa voteze online, în cadrul site-ului www.fcpetrolul.ro
Decizia se ia prin majoritate simpla, adica 50% plus un vot. Deciziile luate online devin obligatorii si se pun în practica în cel mai scurt timp posibil.
Cît este taxa anuala si cum se poate plati?
Pentru sezonul în curs, taxa este de 85 de RON, urmînd ca taxa pentru sezonul urmator sa fie stabilita prin vot. Plata se poate face online, chiar pe site, sau offline, adica în numerar în magazinul clubului din Winnmarkt Grand Center Ploiesti.
Ce primeste un socio contra acestei sume?
În primul rînd primeste accesul pe pagina de socios. Acolo primeste dreptul de a se implica activ în viata echipei si dreptul de a lua, împreuna cu ceilalti socios, decizii în cadrul clubului.
În plus, primeste dreptul de a decide, împreuna cu ceilalti socios, cum vor fi cheltuiti banii adunati din taxa anuala.
La ce vor fi folositi banii din taxa anuala?
Toate deciziile referitoare la cheltuieli vor fi luate chiar de suporterii-investitori. Suma totala adunata din taxa anuala va fi permanent transparenta, online, pentru toti suporterii-actionari. Din sumele stranse din taxele anuale se vor achizitiona jucatori propusi de FC Petrolul Ploiesti. Sociosii decid prin vot unul din jucatorii propusi.
Jucatorul achizitionat va fi vandut doar prin acordul sociosilor, exprimat prin vot.
Banii intra în contul Asociatiei, iar modul în care vor fi cheltuiti va fi decis exclusiv de suporterii-actionari, inclusiv pentru achitionarea de jucatori noi. Practic, suporterii vor detine jucatori reali si vor functiona din ce în ce mai mult ca niste patroni de fotbal.
Cînd vor detine acesti socios actiuni în cadrul Clubului?
Daca programul-pilot actual are succes, chiar începînd cu sezonul competitional 2011-2012. Din toate punctele de vedere, dar mai ales juridic, e un proces complicat, care se va petrece în etape, pentru a fi si functional. Din fiecare etapa vom învata cum s-o construim pe urmatoarea, pentru ca nu avem niciun precedent în România.
Ce se întîmpla daca suporteri ai altor echipe devin socios la Petrolul?
Cîta vreme sînt de buna credinta, sînt bine veniti. În timp, vor simti ca primesc înapoi mai mult decît primesc acum de la echipele lor si învata sa pretuiasca asta. Cel mai probabil, vor deveni suporteri ai Petrolului. Cu cît sîntem mai multi, cu atît mai bine, pt ca vom fi luati în seama de toata lumea.
Avantaje materiale imediate :
Prin plata taxei fiecare socios va primi un card personalizat.
Beneficiile cardului sunt :
10% discount in magazinul oficial al Clubului.
10% discount in Barul Socios din cadrul hotelului Best Ploiesti.
Prioritate la achizitionarea de abonamente la meciurile de pe teren propriu.


Citeste mai mult: http://www.ph-online.ro/stiri/lifestyle/item/3696-cum-poti-deveni-socio-la-fc-petrolul-ploiesti-ghid-de-afiliere#ixzz14xAgnsu6

Niciun comentariu:

free counters