vineri, 23 septembrie 2011

"In toata tara nu gasesti brazilieni ca la Ploiesti"


Debut cu incarcatura emotionala! Ce LUP si-a dat viataacum 48 de ani intr-un meci cu Dinamo:

19.30 / LIVE VIDEO / Sport.ro & www.sport.ro - Gala OZN Arena Ploiesti: Martienii vs Prietenii lui Hagi
Petrolul isi inaugureaza noul stadion cu un meci-spectacol. Prima confruntare adevarata va fi insa duminica, atunci cand pe noul stadion vine Dinamo.
"Tabarcea a fost Petrolul, el a fost spiritul pe care echipa il insufla atatia ani la randul. Un fotbalist care si-a dorit mereu performanta. Era dintr-o altă clasa, un alt caracter, un om deosebit. A fost lup pana la moarte deoarece a murit acolo unde noi ne-am indragostit de echipa pe care si el a facut-o campioana, Stadionul Petrolul. Din pacate, el nu are nici o statuie si mai mult nu multă lume isi mai aduce aminte de mijlocasul Tabarcea, cel care ridica peste 50 000 de oameni in picioare pe 23 August", este citatul cu care petrolistii il descriu pe cel ce a fost Costica Tabarcea.
Fostul jucator al Petrolului este primul jucator roman dintr-o serie nefericita de 8 ce au decedat pe teren, de-a lungul timpului.
In 1963, intr-un meci Petrolul - Dinamo, Constantin Tabarcea, 26 de ani, s-a prabusit pe teren dintr-o data.
Desi a fost transportat de urgenta la spital, doctorii nu au mai putut face nimic. Cauza mortii a fost activitatea neobisnuita a glandei Timus, care in mod normal se atrofiaza la varsta de 16 ani.

Internationalul Tabarcea poate ca ar fi reusit o cariera si mai mare la echipa nationala daca nu ar fi fost tragica sa moarte.
Una dintre „problemele” sale era si faptul ca juca intr-o echipa cu Muntenii, fratii Dridea, sau Neacsu, primii doi alaturi de ultimul jucatori extrem de tehnici, poate simbolurile fotbalului romantic din Romania.

MECIUL CARIEREI

Meciul de referinta al acestuia a fost Petrolul – Gremio Porto Alegre, desi unul amical, Tabarcea a jucat la maximul sau, reusind sa poarte echipa spre o revenire spectaculoass.
Nu a fost doar meciul lui Tabarcea, dar si a fratilor Munteanu, denumiti dupa acel meci ca „brazilienii Petrolului”, iar fanii mai vechi ai Petrolului isi aduc si acum aminte de acel meci printr-un cantec ce devenise atunci faimos:
"In toata tara nu gasesti/ Brazilieni ca la Ploiesti"

Niciun comentariu:

free counters