sâmbătă, 18 august 2012

Octavian Grigore, jucătorul ploieştenilor timp de 20 de ani, a prefaţat derby-ul cu Rapid: «Petrolul e favorită» Mai mult: Octavian Grigore, jucătorul ploieştenilor timp de 20 de ani, a prefaţat derby-ul cu Rapid: «Petrolul e favorită»

Petrolul şi Rapid se întâlnesc azi într-un derby de tradiţie. Partida de pe “Ilie Oană” a făcut reţetă, ploieştenii vânzând toate biletele. Nu e nici o păcăleală: “lupii” nu au mai bătut echipa giuleşteană de 12 ani, fix de pe 1 aprilie 2000. A fost 4-2, cu Octavian Grigore (48 de ani) marcator al primului gol. Tavi a evoluat 20 de ani doar la “găzari”, având 467 de meciuri şi 60 de goluri în Divizia A!

Libertatea: Tavi, ultimul tău gol în Divizia A au fost cu Rapid... Cum e un meci cu giuleştenii? 
Octavian Grigore: Hm, e vorba de o rivalitate frumoasă, sportivă, cu jocuri încinse. Petrolul şi Rapid au fost, până la Revoluţie, echipe muncitoreşti, fără bani. Chiar şi aşa, ambele formaţii au reuşit performanţe. Eu am deschis scorul, în 2000, în faţa unui Rapid cu Mircea Lucescu pe bancă şi cu jucători precum Schumacher, Iencsi sau Măldărăşanu. În ultimii ani, cei din Grant au avut mereu echipă bună. Acum, astăzi e favorită Petrolul. Dispune de un lot bun, superior, joacă acasă, sunt suporterii fanatici. În plus, Sabău nu îi are pe Pancu şi pe Duarte.
Cum a jucat Petrolul atunci, în 2000? Antrenorul Virgil Dridea îşi aducea aminte doar ... numele arbitrului. 
E, nea Puiu avea mereu probleme cu arbitrii, îi “cunoştea” mai bine decât pe adversari. Contraatac, faze fixe, nu mai contează. I-am învins cu 4-2, deşi erau siguri că ne bat.
Ca-n finala Cupei, din 1995... 
Cam aşa. Oricum, toate meciurile cu ei erau foarte importante. Am primit câte 3.000 de euro, în condiţiile în care cel mai mare contract din echipă era de 12.000. Acum se câştigă 15.000 pe lună! Petrolul n-a fost multă vreme mai sus din cauză că aşa doreau cei care o finanţau. Vă aduceţi aminte promovarea Petrolului, cu mine pe bancă, din 2004. Apoi aşa-zisa fuziune cu Astra şi eliberarea locului pentru Oţelul. N-a fost nici o fuziune! Adevăratul FC Petrolul e în campionatul judeţean, ăsta de azi e altă societate.

Crede că s-a pierdut spiritul «lupilor»

Eşti un pic trist... 
Sunt trist din cauză că trebuia să stau la coadă să-mi iau bilet la meci. Puteau să-mi ofere şi mie o invitaţie pe tot campionatul, o răsplată pentru 20 de ani jucaţi la Petrolul. De fapt, nu doar mie, ci tuturor celor care au adus Cupa la Ploieşti.
Petrolul nu are decât un ploieştean în lot, pe Marinescu... 
Aceasta a fost politica fostului manager, Vivi Răchită, preluată şi de oamenii care au venit acum. Aşa, e greu să păstrezi spiritul Petrolului.

Hamutovski, aut!

Portarul bielorus Vasili Hamutovski a fost amendat şi exclus din lotul Petrolului după prestaţia slabă de la Iaşi (2-2) şi din cauza unui conflict cu antrenorul Mircea Rednic.


Acesta este interviul acordat astazi de Tavi pentru ziarul Libertatea!

sursa Libertatea.ro 

Niciun comentariu:

free counters