sâmbătă, 8 august 2009

NEMERNICII

PS. Astazi PETROLUL-Dinamo II 1-0 Chirita




Cristi Vlad a revenit la Ploiesti, acum doi ani, de la Urziceni. Nu prea mai juca la echipa care avea sa castige, un an mai tarziu, campionatul. Dar era in lot. A venit la Ploiesti gratuit, pentru simplul motiv ca nu mai intra in planurile celor de la Urziceni. De cand a venit, a spus ca se afla aici pentru proiectul ”Petrolul e al nostru”. A tras tare, a dominat vestiarul si a pus umarul decisiv la promovarea echipei din liga a treia in liga a doua. S-a accidentat serios intr-un meci de Cupa, dar a ramas numarul unu in vestiar, pe care l-a condus excelent pana la plecarea lui Vivi de la echipa. A fost inlaturat imediat, fiind socotit ”omul lui Vivi”. Dar nu i s-a dat drumul, ci a fost imprumutat la Buftea. La 32 de ani, Vlad mai are un an de contract cu echipa care intre timp a redevenit Astra Ploiesti. Si vrea sa plece, pentru ca nu intra in vederile antrenorului, pentru ca nu vrea sa joace la Astra, pentru ca vrea sa joace la Petrolul, cat mai poate sa joace. Dupa ce i s-a promis ca i se va da drumul asa cum a venit, adica gratuit, Vlad a primit ieri lovitura: nu pleaca, ci este nevoit sa se prezinte la echipa a doua a Astrei!

Victoras Catarama juca fotbal, acum trei ani, la Stefanesti. In timpul liber, il luau cu ei la fotbal niste smecheri cu bani, care aveau nevoie si de cativa baieti care sa alerge pe teren si sa le aduca berea. Asa a fost vazut de Vivi, care l-a cerut imediat la FC Ploiesti. Victoras nici nu stia sa alerge cand a venit la echipa. Era atat de firav incat greutatile de la sala de forta il ridicau deseori de pe bancheta de lucru. Copilul a crescut si a devenit jucator de baza in unsprezecele lui Vivi, mai multe echipe interesandu-se de el. Vlad l-a luat sub aripa lui pe Catarama, cei doi devenind buni prieteni. Dupa plecarea lui Vivi, Catarama a vrut sa se lase de fotbal. Doar sfatuit de Vivi a acceptat sa se prezinte la FC Ploiesti, club cu care semnase, obligat de Rachita (ce ironie!), un contract pe patru ani. Acum, Victoras e al 25-lea jucator la Astra si are de ales intre a se lasa de fotbal sau a merge la Giurgiu, unde il trimit conducatorii.

Vlad si Catarama au fost prezenti la mitingul organizat de suporteri in iarna lui 2008, in semn de protest fata de indiferenta autoritatilor locale fata de proiectul plecat la drum acum trei ani. De-aici li se trage. Imediat dupa acest gest necugetat, conducerea decerebrata a Astrei, pusa numai pe furat, a jurat ca se va razbuna (prostii fac intotdeauna asta) pe cei doi. Acum, e vremea razbunarii! Dupa ce s-a antrenat doua luni cu Vivi, Vlad a aflat ca trebuie sa mearga la echipa a doua a Astrei. Catarama e decis sa renunte la fotbal, pentru ca nu vrea sa mearga la Giurgiu. De nici unul Astra nu mai are nevoie. Dar nu asta conteaza, pentru ca pe nemernici nu ii intereseaza asta, ci vor doar sa se razbune. Vor sa se distreze pe seama unor jucatori carora le-au terminat carierele.
Pentru pseudooamenii de fotbal de la Astra, rolul de Dumnezeu pentru carierele unor fotbalisti constituie de fapt scopul in viata. Pentru ei, fotbalul nu se joaca pe teren, ci in culise. Un meci la care nu s-a vorbit cu arbitrul, la care doi-trei adversari nu au luat o spaga, nu e un meci de fotbal adevarat. Faptul ca pot decide destine ii distreaza, ii hraneste si le da impresia ca sunt cineva. Oameni care nu vor fi niciodata nimic, pentru ca ei cred ca sunt ceea ce au. Dar a avea puterea de a schimba destinele unor oameni nu te face Dumnezeu. Vor realiza asta cand cineva sau ceva le va schimba lor sau familiilor lor destinele. Cand vor pierde pe cineva drag sau cand vor suferi de o boala incurabila isi vor da probabil seama cat rau au facut, gratuit, in viata lor.

Nu-mi place sa fac rau, desi le-am facut multora destul rau (imi pare rau pentru unii)! Dar imi place la nebunie sa le fac rau celor care la randul lor au facut rau! Si nu ma multumesc sa le fac atat rau cat au facut ei, ci inzecit! Pentru ca mi s-a promis ca Vlad va fi lasat sa joace la Petrolul am tacut pana acum! Din pacate pentru nemernicii care se distreaza acum ca i-au tras-o lui Rachita nepermitandu-i lui Vlad sa vina la Petrolul, am hotarat sa pornesc razboiul!
De azi, Astra Ploiesti este pentru mine dusmanul cel mai important si imi voi canaliza toate energiile de care dispun pentru a-i face rau echipei lui Ioan Niculae. Nu doar fotbalistic, prin punerea la dispozitia adversarilor a tuturor datelor despre Astra Ploiesti (cine credeti ca i-a ajutat cu informatii pe cei de la Pandurii?), ci prin toate mijloacele pe care le am la dispozitie. Incep cu un denunt pe care il voi inregistra luni, la DNA Ploiesti, cu privire la meciurile aranjate ale Astrei din ultimii doi ani si cu persoanele care pot da relatii in acest sens. Sa facem rau, daca asta le place! Domnilor draci negri, felicitari, ati reusit sa ma umpleti de draci!

Cat despre Vlad si Catarama, pe primul il sfatuiesc sa-si scoata din sifonier costumul si sa se prezinte la Petrolul, pentru ca e nevoie de conducatori cu inima, iar pe al doilea sa mearga la Giurgiu, sa stranga din dinti si sa traga tare, ca sa ajunga fotbalist si sa le poata da peste nas unor oameni care se joaca acum de-a Dumnezeu.

Sursa Patraru.ro



In alta ordine de idei LM-ul (Liviu Mihai) a fost rechemat la Farul in urma dosarului facut de MANEA si jegul de ziarist sau ce o fi el DIMA

Niciun comentariu:

free counters