vineri, 9 iulie 2010

O firmă de casă a PDL-ului trage sforile să cîştige lucrări la stadionul "Ilie Oană" » Licitaţie cu dedicaţie

Cel mai important ziar de sport din România scrie despre licitaţie.
Pentru mai multe amănunte si poze 3D cu ruina numită ILIE OANĂ cumpăraţi GSP.


Ziarul ploieştean "altPHel" dezvăluie că oamenii primarului de la Ploieşti trag sforile pentru ca o firmă de casă a PDL să cîştige lucrările de 15 milioane de euro de la stadionul "Ilie Oană".
Reprezentantului firmei cu cea mai bună ofertă, Michael Dietrich, i s-a spus direct la o întrevedere de taină să iasă din competiţie pentru a face loc asocierii agreate pe linie de partid, Alpine/All Plan Construction.


Licitaţia pentru stadionul "Ilie Oană" de la Ploieşti naşte un nou scandal politico-sportiv, legat de clientela de partid a PD-L. Şi firele suspecte merg pînă sus, la şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase! La mijloc e un buget de 15 milioane de euro, bani publici, puşi la bătaie de Primărie pentru ridicarea arenei Petrolului.

Faptele, pe scurt. Pe 3 iunie, 6 firme au depus oferte. Dar numai cinci mai sînt acum în cursă, una fiind eliminată. Criteriul de alegere: preţul cel mai mic. Decizia finală ar trebui să se ia săptămîna viitoare, miercuri. Lupta pentru atribuire se dă, practic, între Baupartner, firmă românească, şi asocierea Alpine Bau (austrieci) - All Plan Construction.

Primele două oferte
Firma    Durata proiectare    Execuţie lucrări    Optimizare spaţii
Baupartner    42,18 mil. RON    21 zile    5,7 luni    16.000 mp
Alpine/All Plan    47,09 mil. RON    1 zi    6 luni    6.150 mp


Şi acum, dansul! All Plan Construction e recunoscută drept firmă de casă a PDL. Ar fi cotizat circa 250.000 de euro la ultima campanie electorală pentru Roberta Anastase şi pentru primarul Volosevici. Patronul Vasile Todosia, consilier judeţean pînă pe 28 mai, e un tip influent, cu legături puternice în partid.

"M-au făcut prost"
Săptămînalul prahovean "altPHel", condus de jurnalistul Dragoş Pătraru, dezvăluie chiar în ediţia de azi că omul de afaceri, speriat de perspectiva de a pierde contractul mănos, a luat parte la două întîlniri cu concurentul de la Baupartner, Michael Dietrich, în care acestuia i s-a pus ferm în vedere să se retragă din competiţie pentru a lăsa cale liberă asocierii Alpine/All Plan! Întîlnirea a fost pusă la cale de George Muceanu, fost consilier personal al primarului, demis zilele trecute inclusiv pentru povestea de faţă. Chiar Dietrich confirmă: "Mi-au spus direct să renunţ, că n-am nici o şansă! M-au şi jignit, m-au făcut prost, doar-doar mă vor determina să ies din joc. Dar n-o voi face!".  Todosia: "Am discutat doar de parteneriatul pe care îl avem la clinica mea medicală".

Primarul Volosevici preferă eschiva: "Există o comisie care se ocupă de această licitaţie. Nu am ce să comentez, fiindcă nu ştiu nimic despre aceste detalii".


Datorii şi arestări
Legal, asocierea Alpine/All Plan avea toate motivele să fie deja descalificată pînă în acest moment. Alpine BAU, societatea care a construit Allianz Arena din Munchen, a fost implicată în procese de corupţie în Germania exact pe proiectul stadionului. Iar directorul din România, Laszlo Szabo, e trimis în judecată de DNA pentru dare de mită! All Plan e şi ea cu probleme: figurează la BNR cu cel puţin 50 de incidente de plată în prima jumătate a anului, una înregistrată chiar în ziua prezentării ofertei pentru stadionul de la Ploieşti!


Sursa www.GSP.ro

Niciun comentariu:

free counters