duminică, 24 octombrie 2010

Gaz Metan CFR Craiova - Petrolul Ploiesti 1-1

Petrolul a obtinut ieri, la Craiova, o remiza in conditii cu totul speciale. "Galben-albastrii" au incheiat la egalitate, 1-1, un meci pe care l-au terminat in doar opt jucatori de camp, dupa eliminarea lui Pompiliu Stoica si accidentarea lui Marian Pop.
Partida a inceput cu o prima ocazie a oltenilor, debutantul din poarta ploiestenilor, Ramniceanu, reusind sa respinga la sutul lui Surgiu, dupa care petrolistii au trecut la conducere ostilitatilor, iar Benga (22) si Oprita (29) s-au aflat aproape de deschiderea scorului. Pauza le-a gasit, insa, pe gazde in avantaj, defensiva "lupilor" cedand, din nou, la o faza fixa: Surgiu a executat un corner de pe dreapta, la prima bara, Nakamura a prelungit pe spate, iar Trifu (42), din fata portii, a impins balonul in plasa.
Misiunea trupei lui Vivi Rachita s-a ingreunat si mai mult la doar cateva minute dupa reluare, "capitanul" Pompiliu Stoica (49) plecand la cabine dupa ce a vazut cel de-al doilea cartonas galben, pentru o lovitura libera executata inainte de fluierul arbitrului. Si, pe fondul unui joc confuz de ambele parti, partida parea sa se indrepte catre o victorie a gazdelor, cu atat mai mult cu cat, cu zece minute inainte de final, Marian Pop, abia revenit in prima echipa dupa o pauza de aproape zece luni, n-a mai putut continua, fiind suspect de o entorsa la genunchi. Cum toate cele trei schimbari fusesera epuizate, ploiestenii au fost nevoiti sa joace, pana la final, in doar opt jucatori de camp, dar, chiar si asa, au avut forta sa inscrie golul egalizator: Nicola (83) a pus mana pe minge la o centrare a lui Oprita, cel care a si transformat, fara emotii, penaltiul, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. 1-1 a fost rezultatul final, iar Petrolul ramane pe prima pozitie a clasamentului, cu 16 puncte, adica tot atatea cat a acumulat si FC Bihor.
Declaratie Vivi Rachita
"Pentru spectatori cred ca a fost un meci frumos, dar noi, ca antrenori, cu siguranta vom avea multe sa le spunem jucatorilor nostri. Cred ca rezultatul de egalitate a fost conform cu ceea ce s-a intamplat pe teren, desi, dupa primele 40 de minute, mai toata lumea era convinsa ca o sa reusim sa castigam. Am avut si ghinion, la accidentarile lui Cristi Vlad si Pop, iar Pompiliu Stoica, la experienta lui, a luat un rosu incredibil!E bine ca ramanem pe primul loc, mergem inainte si speram sa fim tot in aceasta postura si la sfarsitul turului, atunci cand vom incerca sa intarim lotul de jucatori. Imi asum responsabilitatea pentru evolutiile echipei din ultima vreme"
Gaz Metan CFR Craiova – FC Petrolul 1-1 (1-0)
Marcatori: Trifu (42)/Oprita (83, pen.).
Gaz Metan: Neagoe – Mitroi, Nicola, Crusoveanu (cpt), Busu – Irimescu – Surgiu, Patrana (68 Barbu), Nita (46 Roman) – Nakamura, Trifu. Antrenor: Ionel Ganea.
FC Petrolul: Ramniceanu – Carja (72 Pop), Paun (46 C. Stoica), Plecanciuc, P. Stoica – Benga, M. Tudor – Fl. Dumitru, Cr. Vlad (28 Gafita), Stanescu – Oprita. Antrenor: Valeriu Rachita.
Au arbitrat: Marian Balaci – Florin Stanescu si Petru Marian Gaspar.
Cartonase galbene: Patrana, Nakamura, Roman/Tudor, P. Stoica (2), Stanescu, Oprita, Gafita.
Cartonas rosu: P. Stoica (49).

Niciun comentariu:

free counters