luni, 22 noiembrie 2010

Marinescu şi Gafiţa, puşi pe liber



Imagine

Înfrângerea de la Mioveni a adus alte restructurări în lotul Petrolului, lucru care, deja, nu mai reprezintă o noutate, atâta vreme cât Vivi Răchită a procedat identic şi după alte înfrângeri suferite de echipa sa în acest tur de campionat. De vineri, Andrei Marinescu şi Dimitrie Gafiţa au completat o listă care mai cuprinde numele lui Stegaru, Ene şi Bozga.

Meciul de vineri a fost ultimul în care portarul Andrei Marinescu şi mijlocaşul Dimitrie Gafiţa au îmbrăcat tricoul “galben-albaştrilor”. Imediat după încheierea ostilităţilor, Răchită a anunţat că a luat decizia de a renunţa la serviciile celor doi fotbalişti, lor urmând, astfel, să le fie reziliate înţelegerile cu gruparea ploieşteană. Ambii jucători au fost aduşi în vară la Petrolul, Marinescu ajungând din postura de jucător liber de contract, după despărţirea de Rapid, iar Gafiţa fiind împrumutat, pentru un sezon, de la Astra Ploieşti. “Am luat două decizii după confruntarea din această seară: Marinescu şi Gafiţa ne vor părăsi. Vor pleca toţi aceia care nu înţeleg că la Petrolul nu e doar servici lejer, la care vin să-şi ridice salariul sau să ia o masă în cantonament. Trebuie să muncească pentru banii pe care îi iau”, a spus, chiar la conferinţa de presă, managerul general al “galben-albaştrilor”.
Marinescu şi Gafiţa n-au fost primii jucători din lotul “lupilor” care au plătit în acest mod după o înfrângere. Lista a fost deschisă de Ene şi Stegaru, după insuccesul de la Slatina, primul al sezonului, iar eşecul de la Sibiu i-a fost fatal şi lui Bozga, cel care, deşi a scăpat de rezilierea contractului, a fost exclus din lotul primei echipe.

De ce a fost titularizat Marinescu
Decizia introducerii lui Andrei Marinescu în primul “11” al petroliştilor a avut darul să surprindă, cu atât mai mult cu cât fostul goalkeeper al Rapidului nu a mai prins poarta din etapa a opta, adică de la înfrângerea cu ACSM “U” Poli Iaşi, la care a avut o contribuţie importantă. Răchită a detaliat motivele pentru care, totuşi, a preferat să înceapă cu Marinescu jocul de vineri. “Ştiam că gazdele joacă mult cu mingii lungi, că sunt periculoase la fazele fixe, aşa încât am crezut că Marinescu ar fi cel mai potrivit pentru acest stil. În plus, făcând o analiză a meciurilor din acest tur de campionat, am văzut că singurele noastre victorii în deplasare, cele de la Şimleu Silvaniei şi de la Arad, au fost obţinute cu Marinescu în poartă”, a explicat antrenorul Petrolului.

Schimbat şi la presiunea galeriei
Ajuns la Petrolul cu câteva zile înainte de startul campionatului, Marinescu a fost, la început, bine primit de galeria “lupilor galbeni”, iar după evoluţiile sale bune din primele etape a devenit, chiar, unul dintre favoriţii fanilor. Relaţia s-a deteriorat, însă, după jocul din “Giuleşti”, atunci când, în Cupa României, Petrolul a pierdut cu 5-0 în faţa Rapidului, suporterii reproşându-i lui Marinescu jocul slab şi prin prisma trecutului său “vişiniu”. De la acel episod şi până la întâlnirea de la Mioveni, portarul a mai prins o singură dată tricoul de titular, la Iaşi, acolo unde a greşit grav la golul de 2-1 al moldovenilor. Iar vineri, nervii galeriei au cedat definitiv după ce Mioveniul a marcat pentru 2-0, suporterii fiind la un pas să intre pe teren pentru a se răfui cu Marinescu. Imediat, Vivi Răchită a preferat să-l scoată din teren, apelând la Andrei Vlad pentru ultimele aproape 20 de minute, chiar dacă asta a însemnat să-şi strice ultima schimbare pe care o avea la dispoziţie, într-un moment în care echipa sa avea nevoie de forţă ofensivă.

Gafiţa, “roşu” direct
Introdus în locul lui Cârjă cu trei minute înainte de pauză, Dimitrie Gafiţa n-a prins finalul confruntării pe teren, fiind trimis la cabine de centralul Dragoş Istrate în minutul 81. Atunci, Gafiţa a avut o intrare dură asupra lui Moşteanu, la o fază petrecută la jumătatea terenului, văzând direct cartonaşul roşu. Eliminarea s-a dovedit a fi cu efecte defintive, atâta vreme cât, după meci, fotbalistul împrumutat de la Astra a fost anunţat că nu va mai face parte din lotul Petrolului.

Niciun comentariu:

free counters