vineri, 22 februarie 2013

Interviu pentru Poetuldinpeluza.ro


“Stateam in fata tribunei 2 si ma rugam de oameni sa ma bage si pe mine in stadion”

Astazi la Povesti de Petrolisti il avem ca invitat pe Aurel Mocanu. O parte dintre voi, mai ales cei care stati in Mihai Bravu, il cunoasteti cu siguranta. Ceilalti, daca veneati la meciuri in anii 2000 veti regasi multe lucruri cunoscute in povestea lui.

Poetul din peluza: Aurele, toate povestile incep cu “a fost o data”. Povestea ta de petrolist cum incepe?
Aurel Mocanu: A fost odata demult un tata obsedat de Petrolul. Cu el de mana am inceput sa merg pe Ilie Oana pe la varsta de un an (dupa spusele lui). Primul meci pe care mi-l aduc aminte a fost un Petrolul-Poli Timisoara 4-5 .De atunci faceam orice sa ajung la meciuri.Imi aduc aminte cum stateam in fata tribunei 2 si ma rugam de oameni sa ma bage si pe mine in stadion.Plecam din cartier in grup si ne puneam in fata portii de acces.Nu voi uita nicioadata acele clipe si dorinta de a ajunge pe stadion.
Poetul din peluza: Cum a fost primul contact cu galeria Lupilor Galbeni?
Aurel Mocanu: Meciul cu Steaua din 1999 a fost anul in care am calcat prima data in galerie.Pot spune ca avand ca prieteni pe Ceapa, Gaina, Mita, Sponsoru` si stand la doi pasi de Chinezu nu mi-a fost greu sa ma integrez in galerie. Stiam ceea ce se intampla in galerie, participam la pregatirea coregrafiilor si a confetiilor dar pana atunci nu statusem nicioadata in galerie.
Poetul din peluza: Ce s-a schimbat acum fata de atunci?
Aurel Mocanu: Atunci, parca eram mai uniti, mai dornici sa fim langa echipa. Acum sincer o mare parte din cei care ajung in peluza vin pentru poze si sa se vada la Tv. Nu voi intelege niciodata oamenii care vin la meciuri si intreaba “noi care suntem“.
Poetul din peluza: Cum ar fi pentru tine atmosfera ideala din tribunele stadionului Ilie Oana?
Aurel Mocanu: Cred ca atmosfera pe care o faceam prin liga IV. Pe la Tarlungeni si pe toate coclaurile pe unde noi am umblat.Atunci eram un grup care avea un singur obiectiv.Sa fim alaturi de baieti sa-I incurajam si sa-I sustinem. A fost cea mai frumoasa perioada din viata mea pana acum.
Poetul din peluza: Ce iti doresti pentru 2013 din punct de vedere fotbalistic?
Aurel Mocanu: CUPA ca toti ceilalti.Si imi mai doresc stabilitate la club.Dar noi, petrolistii suntem invatati cu toate acestea.Cum ar fi viata unui petrolist fara o stire ca pleaca sponsorul, ca un jucator pleaca la o rivala, ca nu avem bani pentru ceva? Nu ar mai fi viata de petrolist
Multumim frumos Aurele. Parca ma vad la portile vechiului stadion cu un tricou galben decolorat stand la “Ia-ma nene” si rugandu-ma de oameni sa ma ia si pe mine cu ei. Poate suntem noi nostalgici dar parca erau alte vremuri atunci. La fel si in ligile inferioare cand putea numara suporterii pe degete. Cat despre Cupa, desi e mai greu acum cu Grigoras la Otelul, continuam sa speram, sa visam si sa vrem.

Niciun comentariu:

free counters